Geçtiğimiz günlerde, Yeni Mahalle 34076 sokakta ikamet eden bir ailenin 5 yaşındaki kız çocuğuna saldıran sokak köpekleri, küçük kızı bacağından ısırdı. Aile tarafından hastaneye kaldırılan çocuk, ilk müdahalesinin ardından taburcu edildi. Küçük çocuğun ailesi, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek yetkilileri göreve davet etti.

Belediye Meclisinin son toplantısında sokak köpekleri konusu gündeme gelmiş, Belediye Başkanı Salih Akkaya konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunmuştu. Hayvanların aşılama ve kısırlaştırma sürecinde, işlemlerinin tamamlanmasının ardından barınaklarda sürekli tutulamayacaklarını hatırlatan Akkaya; kırsal kesimde, sokak köpeklerinin mama, artık yemekler vb. ile sürekli beslenebilecekleri bir alan düzenlenmesini düşündüklerini aktarmıştı.

Pervasız gazetesi olarak, önceki dönemlerde gazetemizde yer verdiğimiz konuya ilişkin haberlerimizde;  Başkan Akkaya’nın sözünü ettiği çalışmayı, çözüm önerisi olarak dile getirmiştik. Sürekli yiyecek bulundurulacak ve hayvanların kötü hava koşullarından da korunabilecekleri bir alanın düzenlenmesi durumunda; mahalle sakinleri tarafından bilinen ve beslenenler dışında, bulundukları ortamdan alınarak Akşehir’e getirildikleri düşünülen sokak köpeklerinin burayı doğal ortamları olarak kabul edebileceklerini, böylece karınlarını doyurma çabasıyla şehir merkezine gelmelerinin önüne geçilebileceğini belirtmiştik.