Beklenen oldu 13 Nisan’ı 14 Nisan’a bağlayan gece Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Fransa'nın da katıldığı operasyon ile Suriye’yi füzelerle vurdular.  Açıklamalara göre Suriye'nin kimyasal silah bulundurduğu iddia edildiği askeri noktaları hedef alındı. Ki bu iddiayı doğrular nitelikte bir kanıt halen sunulmadı. Amerika, sadece amatör kameralarla çekilmiş videoları kanıt olarak göstermekte.

Rusya ve Suriye yaptığı açıklamalar ile ABD’nin boş üsleri vurduğunu ve füzelerin çoğunun havada imha edildiğini söylediler. Ardından Rusya ve İran bu operasyonun bölgesel sonuçları olacağını açıkladılar. İran operasyondan sonra hava üslerini Rus Hava Kuvvetlerine açtı.

Operasyon gerçekleştirildikten sonra Türkiye dışişleri bakanlığı “operasyonu destekliyoruz” açıklamasını yaptı. Ayrıca Türkiye'de birçok NATO ve Amerikan üssü olduğunu düşünürsek ve Türkiye'nin üsleri kapatamayacağını göz önüne alırsak daha büyük bir operasyonda Türkiye bu operasyona mecburi destek vermiş olacak.

Bu operasyonun Türkiye'nin lehine olduğuna zerre inanmam mümkün değil. Suriye rejimi teröristleri tepelerken, toprak bütünlüğünü sağlarken yapılan bu operasyonun bize nasıl bir faydası var? Amerika, daha önce vurduğu ülkelerin hangisinden binlerce ölü bırakmadan çıktı?

Saddam'ı bayram günü asan ABD, dün Suriye'yi kandil gecesinde vurdu. Sahi bunun Türkiye’ye nasıl bir faydası oldu?

İçimizdeki ABD’nin kulları avuçlarını açmış ABD’den medet bekliyor hale gelmişler. “Amerika Suriye'ye müdahale etse de şu Esad bir devrilse” mantığı. Saddam'ı deviren ABD, Irak’a kan ve gözyaşından başka ne getirdi ki Suriye'ye huzur getirsin??

Öte yandan “Ben Esad’ın kimyasal silah kullandığına inanmıyorum” demek neden İrancılık ve Şii sempatisi olarak yoruluyor. 3-5 amatör video kamerasına bakıp Suriye'yi ABD’nin iki dudağı arasına terk etmek daha mı iyi? 13 Nisan gecesi İngiltere eski genelkurmay başkanı: “Esad’ın Suriye’deki savaşı kazandığını dolayısıyla da kimyasal saldırı yapmasının bir anlamı olmayacağını” söylediği sırada SkyNews yayını kesiyor.. Aynı gece İngiltere Suriye'yi vurma operasyonuna katılıyor?

Sorular soruları doğuruyor. Salt Esad düşmanlığı ile kendi vicdanını susturanlar Suriye Batı ülkeleri tarafından işgal edildikten sonra halay mı çekecekler? Esad savaşı kazanmaya bu kadar yaklaşmışken, neden uluslararası tepkileri göz önüne almak pahasına karşın kimyasal silah kullanıp okları üzerine çeksin? Dünkü saldırıdan sonra Suriye halkı sokaklarda Amerika’yı protesto ediyor Suriye ve Rusya'yı destekleyen gösterilerde bulunuyorlar. Ayrıca Esad her ne kadar kabul etmeyenler olsada şu an bir ülkenin devlet başkanı. ABD'nin seçilmiş bir lideri devirmesini istemek, dua etmek 6. filo’yu özlemek olmuyor mu?

Bu operasyondan çıkardığım sonuç; Bahar bitmeden yeni bir bölgesel çatışma yaşanmasının önü açıldı. Amerika'nın bu eylemine karşı Rusya destekli İran ve Suriye,  Suriye’de bulunan Amerikan askerlerini ve üslerini vurabilir. “Kıyamet Savaşı’’ denilen savaş hiç uzak görünmüyor. Geçen yazımda 1996’da ölmüş Bulgar bir kadın kahin “Baba Vanga”’nın  şu sözlerine yer vermiştim tekrar aktarıyorum: “2011 çok özel bir yıl olacak. İnsanlar değişecek ve tüm dünya değişecek… Baharda ortadoğu ülkelerinden birinde savaş çıkacak. Bu savaş 3. dünya savaşının başlangıcı olacak. Kıyamet gerçekleşecek ama buna daha zaman var. Çünkü henüz Suriye düşmedi!” 3. Dünya Savaşı'nın kıvılcımı çakıldı. Bunun en büyük belirtisi gerçekleşti. Suriye vuruldu… Henüz düşmedi ama vuruldu..