Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu, Akşehir Meslek Yüksekokulu, Akşehir İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (AKİMMED) katkılarıyla gerçekleştirilen konferansta; 28 Şubat 1997 tarihinde yaşanan ve postmodern darbe olarak adlandırılan süreç anlatıldı.

Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokol üyeleri, bazı kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Konferans öncesinde, kültür merkezinin fuaye salonunda 28 Şubat sürecini anlatan gazete kupürleri, haberleri ve fotoğrafları ile ilgili bir sergi açıldı.

Konferansın sonunda, Kaymakam İsmail Küreci ile birlikte moderatör Pelin Çift ve Prof. Dr. Tufan Gündüz’e birer plaket takdim eden Başkan Akkaya; “Böyle olaylar yaşanmasa iyi olurdu, gerçekten çok mağduriyetler oldu. Ne olursa olsun, ne adına olursa olsun, demokrasiye vurulan darbe her zaman bizim karşısında durmamız gereken konudur” değerlendirmesinde bulundu.