Öğrencilerine, ‘Yaparak, Yaşayarak, Öğrenme’ yöntemini ilke edinen 24 Ağustos Ortaokulu Yönetici ve öğretmenlerinin rehberliğinde öğrenciler yaptıkları maketlerle ilçemizin tarihi mekânlarını öğrendi.


background:white;mso-fareast-language:TR">Adım Adım Akşehir Projesi kapsamında okulda geçen hafta Nasreddin Hocayı konuk eden okul yönetimi ve öğretmenleri bu haftanın konusunu farklı etkinlikle işledi. Bu hafta okulda daha önce benzeri yapılmamış olan MİNİATÜRK AKŞEHİR sergisiyle öğrenciler, Akşehir'in Evleri, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Nasrettin Hoca Türbesi, Seyyid Mahmut Hayrani Türbesi, Akşehir Evleri, Kilise, Eski Tarihi Binalar, Batı Cephesi Karargahı Müzesi, Ulu Cami gibi tarihi camiler, parklar gibi mekanların maketlerini başarıyla yaptı.


background:white;mso-fareast-language:TR">Maketlerin yer aldığı sergide öğrencilerin Akşehir'in tarihi dokusunun küçültülmüş halini görerek, yaparak ve yaşayarak öğrenmenin keyfine varmaları okul yönetimini oldukça sevindirdi.


background:white;mso-fareast-language:TR">‘MİNİATÜRK AKŞEHİR’  sergisi iki hafta boyunca okulda sergilenmeye devam edecek.