31 Mart Yerel seçimlerinde Akşehir’de; biri Cezaevinde ve biri de Seyyar olmak üzere toplam 233 sandıkta oy kullanılacak.





Edinilen bilgiye göre yaklaşan yerel seçimlerde Akşehir’in seçmen sayısında, son seçimlere göre küçük de olsa bir azalma var. Daha önce 70 bin 4 olan sayı, 69 bin 500’e gerilemiş durumda. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre Akşehir’in nüfusunda bin kişilik bir azalma kaydedilmişti. Söz konusu farkın da, seçimler nedeniyle başka ilçelere taşınan adreslerden kaynaklandığı değerlendirilmişti. Üstelik ilçedeki doğum ve ölümler de hesaplandığında, seçmen sayısındaki azalmanın bin 600 olması bekleniyordu. Bu sayının sadece 500 olarak yansımasında, 18 yaşını doldurarak seçmen kimliği kazanan gençlerin sayısının etkili olduğu görülüyor.





Bilindiği üzere seçimlerde bütün oylar tek zarf içerisinde sandığa atılacak. Büyükşehirlerde Muhtar ve ihtiyar heyeti, Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullanılacak. İllerde ise Büyükşehir Belediye Başkanlığının yerini İl Genel Meclisi üyeleri alacak ve yine 4 ayrı pusulayla oy kullanılacak.





Toplam 4 kez mühür basarak iradesini sandığa yansıtacak olan seçmenler, 4 pusulayı da tek zarfta sandığa atacaklar.