23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 94. yıl dönümü, tüm yurt genelinde olduğu gibi Akşehir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.





Akşehir’deki ilk etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saat 09.00’da Müze Alanında toplanan tören kıtası, Cumhuriyet Meydanı’na doğru hareket ederek buradaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.





Çelenk sunma programına Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Siyasi Parti ilçe Başkanları ve daire amirleri ve okul idarecileri katıldı.





Çelengin konulmasından sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi.





Akşehir’deki 23 Nisan etkinlikleri Nihat Dayanık İlkokulu'nda yapılan tören ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende  Nihat Dayanık İlkokulu ana sınıfı öğrencilerinin yaptığı gösteriler konuklardan büyük alkış aldı. Öğrenciler tarafından yapılan balon patlatma, sandalye kapmaca gibi oyunlar ile dans ve halk oyunları gösterilerinin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere törene katılan protokol tarafından ödülleri verildi.       





Programa Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Güngör Çakır, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Emniyet Müdürü Emin Kafalı, Akşehir İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Uslu ve çok sayıda vatandaş katıldı.