23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 95. Yılı Tuzlukçu Ortaokulu, Mimar Sinan ve Şehit Cemalettin Şekerci İlkokullarında düzenlenen 3 ayrı törenle kutlandı.


Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 95. yılı Tüm okulların hazırladıkları programlar çerçevesinde kutlandı.


                 Tuzlukçu Ortaokulu ve Mevlana İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen törende Programda;  Ana sınıfı öğrencilerinin gösterileri, Özel Eğitim sınıfı öğrencilerinin gösterileri, Günün anlam ve Önemini belirten konuşmanın yapılması, Halk Oyun ekibinin gösterisi, öğrenciler arasında yapılan çeşitli yarışmalar, şiirlerin okunması ve kapanış ile son buldu.


Günün Anlam ve Önemini belirten konuşmayı Okulun Din Kültürü ve Ahlak Dersi Öğretmeni İsa Karalı yaptı. Karalı, “95 yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerini atan ve ilk milli meclis olan ve kurtuluş savaşından sonra açılmasında da büyük rol oynayan TBMM'nin açıldığı gündür bugün. 23 Nisan 1920’de TBMM açılmıştır. Atatürk, 23 Nisanı bayram yapalım diye, çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram, dünya da var olan tek çocuk bayramıdır” dedi.


 Okulda Düzenlenen 23 Nisan Kutlama törenine; İlçe Kaymakamı Nur Sevinç Özbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Gülcü, Garnizon Komutanı Fikret Özey ve Okul Aile Birliği Başkanı Adem Özkan protokoldeki yerlerini yar aldı.


Kutlamalara öğrenci velileri ve yakınları büyük destek verdi. Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa' da çocukların 23 Nisan Bayramı sevincini yaşamaları için merkez ilçe’deki 3 okulun öğrencilerine toplam 420 adet Türk Bayrağı hediye etti.