Yapılan açıklamaya göre; Kızılay’a verilen kurban vekaletleri ile hazırlanan 4,2 kg’lık bin 398 konserve et ve kıyma, muhtarlar aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahiplerine ve 1 kg’lık 480 konserve kuşbaşı da yine yoksul vatandaşlara dağıtıldı. 144 konserve barbunya pilaki ve 50 koli bisküvi ile Genel Merkezden gönderilen ve 400 kişiye ulaştırılan muhtelif çocuk ve yetişkin giysisi de gıda ve giyecek dağıtımı listesinde yer aldı.

Ramazan ayında, günlük bin 500 kişiye iftar yemeği hazırlanarak Akşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla sefer tasları ile evlere dağıtıldı. Ramazan ayı boyunca Akşehir Kızılay tarafından toplam 45 bin kap yemek hazırlandı.

Yine Ramazan ayı vesilesiyle ve Covid-19 salgını sürecinde; 228 kişiye, kişi başı 400 TL olmak üzere toplam 91 bin 200 TL nakdi yardımda bulunuldu. 123 öğrenciye, kişi başı 225-300 TL (Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Müdürlükleri ile yapılan ortak araştırma doğrultusunda) olmak üzere yaklaşık 30 bin TL uzaktan eğitim nakdi yardımı, 74 öğrenciye kişi başı 150 TL olmak üzere toplam 11 bin TL giyim yardımı gerçekleştirildi. 

570 kişiye, ederi ortalama 150 TL olan gıda kolisi dağıtılırken, salgın nedeniyle evinden çıkamayan 125 yaşlı vatandaşa da koli yardımında bulunuldu. 130 ihtiyaç sahibi aileye (600 kişi) ise yemek yardımı yapılmaya devam ediliyor.

Gölçayır’da yağmurdan etkilenen mevsimlik işçilere battaniye ve gıda kolisi desteği verilirken, Elazığ depremi sonrasında bölgeye 90 katalitik soba ve battaniye gönderildi. 15-65 küçükbaş ile 2 dana da kurban ve adak bağışı olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Türk Kızılay Akşehir Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, faaliyetlere ilişkin şu değerlendirmede bulunuldu:

“Yukarıda yapmış olduğumuz yardımlar incelendiğinde; yapılan 132 bin TL tutarındaki nakdi yardım, Türk Kızılay Genel Merkez kaynakları kullanılarak yapılmıştır. Tüm Türkiye’de Türk Kızılay Şubeleri, kendilerine ayrılan bütçe ve imkanlar doğrultusunda gıda ve giyim yardımı ile nakdi yardımlar yapmaktadırlar.

Evde yalnız yaşayan, Covid-19 pandemisinde yemek, hijyen malzemesi, gıda ihtiyacı olan ve bize ulaşan tüm halkımızın yanında olup onları yalnız bırakmadık. Yönetim Kurulu olarak önemle vurgulamak istediğimiz bir konu da; karşılık beklemeden Akşehir Kızılay Üyeleri tarafından verilen görev ile tüm gücümüzle Akşehir ve çevresinde yardıma muhtaç hemşerilerimize ulaşmaya çalıştığımızdır. Onların çaresizliklerinde, umutsuzluklarında bir dost elinin omuzlarında olduğunu, kardeşlik sıcaklığını hissetmelerini sağlamaya çalıştık.

Akşehir Belediyemiz; vermiş olduğumuz hizmetlerde, etkinliklerde ve yemek faaliyetlerinde Halk Ekmek Fabrikası aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin ekmek ihtiyacını karşılamakta, personel eksikliğimizi ihtiyaç duyulan zamanlarda Belediye çalışanları ile tamamlayıp lojistik destek vermektedir. Belediye Başkanımız Salih Akkaya ve değerli Meclis üyelerimize, bize ve Türk Kızılay Akşehir Şubesine vermiş oldukları katkı ve desteklerden dolayı teşekkürlerimizi iletiriz.

Bütün bu yardımları yapmamıza olanak sağlayan, bize güvenerek desteklerini bir an olsun esirgemeyen değerli bağışçılarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız.”