Yalın Sümer’in açıklaması şöyle:

“Kızılay Akşehir Şube Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimizden bu yana halkımızın büyük bir çoğunluğunun teveccühünü kazanarak bizden önceki dönemlerde olduğu gibi yardımlarını aldık. Bu yardımların çoğunluğunu aşevimizde ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz, ailelerimiz, yaşlılarımıza ulaştırdık. Pek çok ailenin evine yiyecek paketleri ile kurban etleri ve Kızılay’ın sıcaklığını götürdük. Pandemi döneminde çalışmayan, işyeri kapanan ailelere maddi açıdan destek olmaya çalıştık. Yetişkin çocuk ihtiyaç sahiplerimize Kızılay Genel Merkezimizden gelen kıyafetleri ulaştırdık. Bayramda ‘Çocuklar Gülsün Diyerek’ bayramlık yardımı yaparak onların tebessümü ile kendi çocukluk yıllarımıza gittik. Elazığ depremine kayıtsız kalmayarak Kızılay Akşehir olarak pek çok ailenin o dönemde ihtiyaç duyduğu sıcaklığı, Sultandağı depreminden bu yana depolarımızda sakladığımız kullanılmış katalitik sobalarımızı bölgeye yollayarak sağladık. Bölgemizde kar, yağmur ve soğuktan etkilenen mevsimlik işçilerimizin yanındaydık.

Bütün bunları hiçbir karşılık ve beklenti içerisinde olmadan, özveri ile ailelerimizle ve işlerimizde geçirmemiz gereken zamanı kullanarak severek yaptık. 2020 yılında tüm kayıtlı yaptıklarımızın dökümü, merak edenler için aşağıdadır. Şunu belirtmek isterim ki; gönül her ihtiyaç sahibine ulaşmak ister, bunu azami yapmaya çalıştık ancak ulaşamadığımız, el uzatamadığımız yerler de mutlaka olmuştur. Her noktaya ulaşmanın ne kadar zor olduğunu takdirlerinize bırakıyorum. 

Bu sene de her gün bin 200 öğün yemek çıkartarak ihtiyaç sahiplerimizin yanındayız. Gıda kolisi ve hijyen kolisi dağıtımlarımız devam ediyor. Geçen ay bir ulusal zincir market üzerinden alışveriş kartı ile 70 ailenin mutfak masraflarına katkıda bulunduk. Yine önümüzdeki aylarda aile başı 500 TL gibi bir rakamla 400 ailelik bir yardımımız olacak. Bu rakamlar gerçekten çok önemsenmelidir, Akşehir ve çevresine yardım konusunda ciddiyetimizin bir göstergesidir. Burası çok önemli: Yardımlarımızı yaparken özellikle maddi yardımları, İçişleri bakanlığının sosyal yardımlaşma ağı bilgilerine göre yapıyoruz gelir seviyelerini mutlaka kontrol ediyoruz. Zaten gelir seviyesi asgarinin üzerindeki ailelere yardım yapmamızı kullandığımız sistem izin vermiyor.

Türk Kızılay Genel Merkez Yöneticileri tüm bu faaliyetler için her şubeye bazı değerler tanımlar. Her şubenin her yeni yılda toplayacağı ayni, maddi toplayacağı yardımlar, gayrimenkul bağışları, kurban adetleri, yapacağı yardımlar sayısal olarak belirlenir her birinin performans çizelgesinde puantajı vardır. Şube bu belirlenen hedeflerden yüzde kaçını tamamlamış ona bakılır. Hesaplanan yüzdeye göre sıralama belirlenir. Biz bu değerlendirmede, Bağışların Toplanması ve Bağışların Değerlendirilmesi konusunda yüzde 88,26’lık oranla Türkiye’deki 542 şube ve temsilcilik arasından 3’üncü olduk. 2020 yılında 1’inci Konya Merkez Şube, 2’nci İzmir Gaziemir Şubesi olmuştur. 2019 yılında yine aynı değerlendirmede 3. olmuştuk.

Bu başarıda en büyük pay kuşkusuz yardımlarını ihtiyaç sahiplerinden esirgemeyen yardımseverlerindir. Yönetim Kurulum adına onlara çok teşekkür ederim.

Özverili çalışmaları ile gece gündüz demeden işlerinden, ailelerinden vakit ayırarak gönül çalışması yapan Yönetim Kurulu Üyelerim; Başkan Yardımcısı Ahmet Buğra, Ahmet Güvendik, Özgür Kaçar, Mehmet Serhat Arslan, Haydar Aslım Tuğrul Topbaş ve her Kızılay dostunu ve ihtiyaç sahibini ailelerinden biri gibi gören personelimiz Hasan Aybar, Mustafa Yapıcı, Bekir Candan ve Ali Vural’a sonsuz teşekkürlerimi iletirim.

KIZILAY AKŞEHİR ŞUBESİ 2020 YILI FAALİYETLERİ

*1398 adet 4,200 gr.’lık konserve et ve kıyma, köy ve mahalle muhtarları aracılığı ile ihtiyaç sahipleri tespit edilerek dağıtıldı. (Kızılay’a verilen kurban vekaletleri ile hazırlanmıştır) 

*480 adet 1 kg.’lık konserve kuşbaşı dağıtıldı. (Kızılay’a verilen kurban vekaletleri ile hazırlanmıştır) 

*144 adet konserve barbunya pilaki dağıtıldı.

*50 koli bisküvi dağıtıldı.

*Genel Merkezden gelen muhtelif çocuk ve yetişkin giysileri dağıtıldı. (400 kişi)

*Günlük 1500 kişiye Ramazan ayında günlük iftar yemeği hazırlanarak Akşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla sefer tasları ile evlere dağıtıldı. Ramazan ayı boyunca toplam 45.000 kap yemek hazırlandı.

*228 kişiye; kişi başı 400 TL, toplam 91,200 TL Ramazan ve Covid-19 nakdi yardım yapıldı.

*123 öğrenciye, uzaktan eğitime nakdi yardım; kişi başı 225-300 TL olmak kaydı ile 35.000 TL tutarında yapıldı. (Akşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Müdürlükleri ile ortak araştırma yapılıp sosyal yardımlaşma ağındaki gelir düzeylerine göre verilmiştir)  

*74 öğrenciye; kişi başı 150 TL, toplam 11.000 TL giyim yardımı yapıldı.

*570 kişiye, ederi ortalama 150 TL tutan gıda kolisi dağıtıldı.

*Covid-19 nedeniyle evden çıkamayan 225 yaşlıya koli yardımında bulunuldu.

htiyaç sahibi 150 aileye (600 kişi) halen 2 öğün toplam 1.200 öğün 3.600 kap yemek yardımı yapılmaktadır.

*Gölçayır’da yağmurdan etkilenen mevsimlik işçilere battaniye ve gıda kolisi yardımı yapıldı.

*Elazığ depremine 90 adet katalitik soba ve battaniye yardımı gönderildi.

*15-65 adet küçükbaş ve 2 adet dana da kurban ve adak bağışı olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.”