Çerkezköy Trakya’nın şirin, güzel bir ilçesi. Tarımın sanayi ile kucaklaştığı bu yerde güzellikler de boy vermiyor değil. İlk gördüğünüzde içinizin ısınacağı bir yer. İstanbul’dan gelirken Silivri’yi geçtikten sonra sarı sarı kanola bitkileri sizi yol boyunca yalnız bırakmıyor. Bir tarafta yemyeşil ağaçlık alanlar, öte tarafta sarışın bitkiler. Eskiden ayçiçeği daha yaygındı. Tarımda sürekli değişken esen rüzgârlar bitkilerin ekiminde de gösteriyor kendini.

Çerkezköy’e geldiğinizde sanayi dallarının çeşitli iş kollarına ait işletmeler kendini gösteriyor. Son yıllarda sürekli gelişen, düzenli bir duruma gelen şirin ilçe size merhaba, hoş geldiniz, demeyi ihmal etmiyor.

İlçeyi iki dönemdir Belediye Başkanı Vahap Akay yönetiyor. Canla başla çalışarak ilçenin adını güzelliklerle duyurmayı çok güzel becermiş. Çalışmanın ardı arkası yok. Her gün daha iyiye, daha güzele hızla yol alan bir ilçe.

Çerkezköy’de herkes mutlu, herkes memnun.  Belediye Başkanı Vahap Akay, halktan birisi, halkın nabzını elinde tutmayı da çok iyi biliyor. Ona göre de çalışıyor. Yaşlısı memnun, genci memnun, çocuğu memnun...   

İlçede gelenekselleşen bir etkinlik yıllardır halkla, çocuklarla buluşuyor. 23 Nisan Çocuk Şenliği, hem de uluslararası boyutta yapılıyordu. Dünyanın dört bir yanından gelen dünya çocukları o yaşta barışın, sevginin tohumlarını ekiyorlar minik yüreklerine.

2019’da 23 Nisan Şenlikleri yerel seçimler nedeniyle uluslararası boyutta yapılamamıştı. Ulusal çaptaki şenliklerde bile her şey çok güzeldi. Belediye ilkokul öğrencilerine ücretsiz kitaplar dağıtmayı sürdürdü. İşin içinde kitap olayı olunca katkı sağlayamazsam rahat edemem. Usta çizer Aslı Aydın Katmer’i davet ederek günün anısına portre karikatürlerini çizdirdi. Bir yanda Atatürk’ün resmi, diğer yanda Belediye Başkanı Vahap Akay’ın fotoğrafı, ortaya çok özgün çizimler çıkıyordu. Yüzlerce çocuğun karikatürünü çizmek hiç de kolay değildi. Sevgili Aslı bunun altından kalkmayı bilmiş,  minik yürekleri mutlu etmişti. Sevgili kardeşim, can dostum, Başkanım Vahap Akay’la günün anısına kitapları imzaladık. Belediye, binlerce kitabı ücretsiz olarak çocuklara dağıtmıştı bu yıl yine…

Bayram alanında tiyatrolar, şarkıcılar, yarışmalar yapılırken 23 Nisan ulusal Egemenlik Bayramı’nın nasıl kutlanacağı da çok güzel gösterildi. Kutlamalara, şenliklere katılan her çocuk çok ama çok mutluydu. Anne, babalar da çok mutluydular. Bir yıl içinde yenilenen, düzenlenen tören alanı daha kullanışlı, daha gösterişli olmuştu. Başkan Vahap Akay bu çalışmasından dolayı da teşekkürü, alkışı fazlasıyla hak etmişti.

Genç yaşında iki dönemdir Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevini yürüten Vahap Akay, ülkemize çeşitli alanlarda hizmet edebilecek yetenek ve bilgi donamına bir yönetici. Gönlümüz hep sizden yana. Sevgili Vahap Başkanın en büyük destekçisi kuşkusuz biricik zarif eşi Güliz Çakır Akay. Geleceğiniz aydınlık, güzel olsun.