“Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği ile Belediye Zabıta Yönetmeliği” hükümlerine göre boş kadrolara açıktan atama yoluyla Memur ve Zabıta Memuru alımları için yayımlanan ilana istinaden yapılan sınav sonuçlarına göre belirlenen; memur alımları için 9 asil ve 4 yedek, Zabıta alımları için ise 5 asil ve 2 yedek isim daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı. Asil listelerinde yer alan memur ve Zabıta memurlarının tamamının göreve başlaması nedeniyle, Belediye Meclis Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi.

Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Macit Kaya’nın da hazır bulunduğu toplantıda yeni memurlara hitap eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, hayırlı olması temennisinde bulunduğu konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi:

“Hepiniz, ilçemize ve Belediyemize hoş geldiniz. Allah mahcup etmesin. Nasreddin Hoca torunlarına hep birlikte güzel hizmetler etmeyi, ecrini almayı, maaşımızı helalinden kazanmayı hepimize Allah nasip etsin. 16 memuru bugün Belediyemize kazandırmış olduk. Bunun 7’si Zabıta memuru olmak üzere Belediyemiz biraz daha güçlendi. Akşehir’imize daha çok hizmet etme anlamında kurumsal kapasitemizi artırmış olduk.

Sizler de KPSS sınavını geçtiniz, mülakatı geçtiniz ve belli bir aşamayı kat ettikten sonra aramıza katılmış oldunuz. İçinizde Akşehirli olanlar da var, dışarıdan yani farklı illerden gelenler de var ama hepimiz bu güzel milletin mensuplarıyız. Burada güzel günler yaşayacaksınız. Ben buna inanıyorum. Akşehir çok güzel ve şirin bir şehir. Anadolu’muzun her yeri güzel ama burası daha başka bir güzel. Nasreddin Hoca’nın memleketi, Sultandağlarının eteğinde, kültür hazinesi ve kültür mirasının çok olduğu bir yer. Akşehir’de yaşamak ta güzel, hizmet etmek te güzel, bunu bir Akşehirli olarak söylüyorum. Bulunduğumuz yere bir aidiyet bilinci oluşturursak daha başarılı ve mutlu oluruz.  Bu nedenle burayı severek işe başlarsak iyi olur. Tekrar aramıza hoş geldiniz, hayırlı uğurlu olsun.”     

Başkan Akkaya, konuşmasının ardından yeni göreve başlayan memurlarla tanışarak hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Akşehir Belediyesi bünyesinde göreve başlayan isimler şöyle:

Memur Pozisyonunda: Rana Nur Sunar, Havva Seçil Bağcı, Şerife Parlak, Ayşe Balcı, Raziye Güzel Akpınar, Zeliha Kankaya, Cihangir Furkan Ertuğrul, Ahmet Sındıraç, Hakan Erim.

Zabıta Memuru Pozisyonunda: Büşra Öksüz, Tuğba Akses, Emre Demir, Kadir Genç, Ayhan Atlı, Murat Genç, Halit Celep.