Akşehir Belediyesi tarafından, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleriyle ilgili bir açıklama yapıldı.

Askeri yapılar içerisinde yuvalanmış olan terör örgütü FETÖ/PDY üyesi bir grup tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe teşebbüsünün;  Milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine Milletçe engellendiğinden hareket ederek,  bu şuurun canlı tutulması amacıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve himayeleri ile düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında ilk olarak 15 Temmuz Pazar Günü saat 12:00’de, Akşehir İlçe Şehitliği ziyaret edilerek burada şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dua edilecek.



Daha sonra İplikçi Camii’nde şehitler için Mevlid-i Şerif okunacak. Öğle namazının ardından saat 13:45’te Akşehir Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz temalı Fotoğraf Sergisi açılışı yapılacak. Protokol tarafından 15 Temmuz gazileri ve aileleri de ziyaret edilecek.



Akşam yapılacak etkinlikler ise saat 20:30’da Nasreddin Hoca Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Konuşmalar, sinevizyon gösterileri ve çeşitli ikramların sunulacağı gecede saat 00:13’te tüm camilerden sela okunacak.