Akşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen Geleneksel Sünnet Şöleni'nde 88 çocuk erkekliğe ilk adımını attı

Akşehir  Belediyesi  tarafından düzenlenen organizasyonda belediyeye kayıt yaptıran 88 çocuğun sünnetleri geçtiğimiz günlerde doktorlar tarafından yapılmıştı. Sünnet çocukları ve aileleri için Hıdırlık Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen Sünnet Şöleni’ne; AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem,  AK Parti İstanbul  eski milletvekili Hasan Sert, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Yarbay Tolga Yuvalı,  İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Emre Çapan, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Kızılay Akşehir Şube Başkanı Bülent Mumcu, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili, Ticaret Borsası Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, bazı kamu kurum müdür ve amirleri, mahalle muhtarları, sünnet olan çocuklar ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.



Akşehir Belediyesi Mehter Grubu’nun gösterisinin ardından, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu. Yapılan duadan sonra protokol konuşmalarına geçildi. Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı konuşmada; bu yıl sünnet edilen 88 çocukla beraber son 5 yılda toplam 561 çocuğun sünnet edildiği bilgisini verdi. Şölen gününün aynı zamanda Malazgirt Zaferi ile aynı tarihe denk geldiğini hatırlatan Akkaya, Alparslan ve tüm şehitlerimizi yad ettikten sonra, Şölen organizasyonuna katkılarından dolayı Kızılat ve Makascı Grup’a teşekkür etti.



Akkaya’nın ardından söz alan İstanbul eski milletvekili Hasan Sert; ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntıların, her zamanki gibi birlik, beraberlik ve çok çalışmayla aşılacağına olan inancını dile getirdi, sünnet olan çocukları kutladı. Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk ise konuşmasında; sünnetin dini ve tıbbi bir gereklilik olduğunu vurguladı. Bu şenliğin aynı zamanda bir dayanışma günü olduğunu söyleyen Türk, çocukları özgüvenli olan milletin de özgüveninin yüksek olacağını belirterek, çocukların bu yönde yetiştirilmesini istedi. Son olarak söz alan Konya milletvekili Orhan Erdem, Malazgirt Zaferi’ni kazanan komutan Alparslan’ın açtığı yolda ilerlediğimizi söyleyerek, sünnet edilen çocukların ilk mürüvvetlerini görmüş olan aileleri tebrik etti. Görevlerine yeni başlayan Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı’na başarılar diledi.



Konuşmaların ardından sünnet çocuklarına protokol üyelerince Akşehir Belediyesi'nin hediyesi olan kol saatleri ve balonlar ile Kızılay'ın hediye ettiği battaniyeler verildi. Daha sonra protokol üyeleriyle sünnet çocukları birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Akşehir Belediyesi'nce hazırlattırılan yemek ikramının şölene katılanlara dağıtılmasından sonra sünnet çocukları ve aileleri çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.