Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın; İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik veya Sivil Savunma ön lisans programları mezunlarına yönelik İtfaiye Eri Alım İlanı, 30 Haziran tarih ve 31171 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.





Belediye İtfaiye Yönetmeliği hükümlerine göre, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak istihdam edilmek üzere boş kadrolara atama yoluyla memur alımına başvuracak adayların, ilgili ön lisans programlarından mezun ve en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerekiyor. 126 kadro için kadın/erkek adayların KPSS P93 puan türünde en az 60 puan almış olmaları isteniyor. Adaylarda ayrıca; 30 yaşını doldurmamış olmak, erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (±) 10 kilogramdan fazla fark bulunmamak şartları aranıyor.





Adaylar, sözlü ve uygulamalı sınava katılabilmek için; 20-29 Temmuz 2020 tarihleri arasında, http://www.konya.bel.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzaladıkları başvuru formu ve istenen belgeler ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’na başvurabilecekler.