Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 milyon öğretmen için kurduğu ve sanal marketlerden de kullanıma açılan dijital kitaplık, dünya klasiklerinden Türk edebiyatı dizisine ve eğitim tarihi eserlerine kadar çok sayıda kitaba ücretsiz erişim imkanı tanıyor. Öğretmenler gibi akademisyenler ve vatandaşlar da dijital kütüphanedeki kitaplara ulaşabilecekler.





Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nce Eğitim Tarihinde Öğretmen Kitapları derlenerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sayfasından e-Kitap formatında öğretmenlerin hizmetine sunulan kitaplar, sayfaları çevrilerek basılı kitap tadında okunabiliyor. Kitapların cep telefonları üzerinden okunabilir hale getirilmesi için başka bir çalışma daha gerçekleştirildi. Böylece MEB; Türkiye'de kamuda ilk mobil öğretmen kitaplığını kurmuş oldu.





Sanal marketlerden indirilebilen “Öğretmen Kitaplığı” mobil uygulaması ile öğretmenlerin, okul yöneticilerinin, akademisyenlerin ve tüm vatandaşların dijital kütüphanedeki kitapları, her yerden her zaman okumalarına imkan tanınıyor. Kitaplığın, sadece öğretmenlerin kullanımına açık olan mesleki gelişim bölümündeki kitaplara ulaşım ise Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemi (MEBSİS) üzerinden giriş yapılarak sağlanacak.