Haber/Yorum: Ümit Aykut ŞENER

Kamu yararına bir dernek olan Nasreddin Hoca ve Turizm Derneğine Belediye Meclisince tahsis edilen ve kira sözleşmesi 31.12.2019’da sona erecek olan bu yer neden ihaleye çıkarılmıyor ve piyasa rayicinin altında kiralanarak, bilerek ve isteyerek kamu zararı oluşturuluyor!..

Akşehir Belediyesine ait Gülmece Park Kafeteryası, Belediye Meclisince; Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına dernek statüsü verilen Nasreddin Hoca ve Turizm Derneğine tahsis edilmiş ve 3. Şahıslara kiralayabilme hakkı tanınmıştı.

Nasreddin Hoca Türbesi ve Akşehir Kültür Merkezinin karşısında, çay kenarına paralel olarak yapılan kafeteryanın, maddi olarak dernek yönetiminin rekabetten yana tavır almaması nedeniyle emsallerinden çok çok cüzi bir fiyata kiralanmasına kamuoyu büyük tepki gösteriyor.

Akşehir’in çeşitli mahallelerinde yer alan ve mülkiyeti Belediyeye ait olan halka açık parklar yüksek meblağlardan ihaleye çıkarılırken, her ne hikmetse GÜLMECE PARKI KAFETERYASI ve HEDİYELİK EŞYA bölümü olan bu mülkiyet, Dernek bahane edilerek kiraya veriliyor.

Yıllardır kendine ait bir mülkiyeti dahi olmayan Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği’nin tecrübesiz ya da kıyak geçmekte sınır tanımayan, bu karardan sorumlu yönetiminin, piyasa rayicinin altında kafeteryayı kaç TL’ye kiraya verdiğini bilmek sanırım Akşehir Halkı’nın en doğal hakkıdır.

Kafeteryayı, 01.01.2017 tarihinde 3 yıllığına, aylığı 1.449,65 TL’den yıllık 17.395,80 TL’ye 3 yıllığına ihaleye veren dernek yönetiminde görev yapanların hiç mi vicdanları yok? Haksız rekabete yol açtıklarını bilmeyecek kadar tecrübesizlerse neden kamu yararına bir derneğin yönetim kurulunda görev alırlar ki?

Yaptığımız araştırmalara göre; dernek yönetiminin sosyal medyada karşılık bulan haklı eleştirilere maruz kalması ve başkanı tarafından kamuoyuna bir açıklamada bulunulmamasının bazı üyelerin tepkisine neden olduğu ve istifa kararlarının her an gelebileceği konuşuluyor.

31 Aralık 2019 tarihinde kiralama süresi sona erecek olan ve ilk açıldığı haline göre hizmet alanı genişlemiş, müşteri kapasitesi de o oranda artmış bulunan Gülmece Parkı Kafeteryası ve Hediyelik Eşya kısmının acilen kamuya açık ihaleye çıkarılmasının önünün açılması, Akşehir Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine düşmektedir.

Kamu yararına bir dernek nasıl olur da kendisinin değil de 3. Şahısların menfaatini düşünebilir. Dedikodular ayyuka çıkmış ve almış başını gidiyor. İlla ki yazmak mı gerekiyor?

Akrabalık ilişkilerinin kullanıldığına dair dedikodular var. Eğer bu söylentiler gerçekse bileseniz bu duruma kimse seyirci kalmaz, kalmamalıdır da!..

Adli ve İdari Makamlara sesleniyoruz. Söylentilerin önüne geçmek için gerekli soruşturmaların yapılması, olayda kamu menfaati bulunması nedeniyle de bu yayınımızla sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

Yetim Hakkı ve Yetimlere karşı Akşehir Belediye Meclisinin ve Kamuoyunun sorumluluğu hiç mi yok?

Bugüne kadar seyirci kaldığını düşündüğümüz Akşehir Belediye Başkanımız; siz bu duruma ne dersiniz?

Görmeyen, Duymayan, Konuşmayan biri mi olmak istersiniz ya da kamuoyunu konuyla ilgili bilgilendirmeyi mi kendinize görev sayarsınız?

Hep birlikte bekleyip, göreceğiz…