Görmeyenleri Koruma Derneği Akşehir Temsilcisi Hüseyin Çığ; 5378 sayılı Kanunda yer alan zorunluluğu daha önce 2 yıl süreyle erteleyen geçici maddeyi 3 yıl olarak düzenleyen 7252 sayılı Kanunun kabul edilmesi üzerine konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi’nin, Görme Engelliler Federasyonu’nun sosyal medya hesabında da yer alan “Ulaşımda Yine Engellendik” başlıklı açıklamasını gündeme getiren Hüseyin Çığ; “Meclis tatile girmeden verilen yasa teklifiyle zorunluluk 1 yıl daha ertelendi. Daha önce de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2019 yılı planlamalarında yer alırken, aynı yılın Ocak ayında 2 yıl süreyle ertelenmişti. Kanun çıkalı 15 yıl oldu ancak zorunluluğun uygulanması ertelenmeye devam ediliyor” dedi.

Toplumsal yaşama katılımın önemli koşullarından birinin de erişilebilirlik olduğunu belirten Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi de açıklamasında; “Üzülerek öğreniyoruz ki; 15 yıldır ertelenen Toplu Taşımalardaki Erişilebilirlik zorunluluğu, TBMM kapanmadan önce gündeme alınıp 1 yıl daha ertelenmiştir. Cumhurbaşkanımızın 2020 yılını “Erişilebilirlik Yılı” olarak ilan ettiği bir dönemde bu kanun teklifi, bizlerin görüşü alınmadan hazırlanmıştır. Kanunla gelen erteleme kararı ile 8,5 milyon engelli yurttaşımız mağdur olmuştur” ifadelerine yer verdi.