Yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Başkan Yardımcılarından birinin engelli bir vatandaş olması gerektiğini belirten İlçe Başkanı Mehmet Emre; engellilerin sorunlarına yönelik tespitlerini ve bu sorunların çözümüne dair taleplerini şöyle sıraladı:

“1.Akşehir’de erişilebilirlik sorunu vardır. Kamu binaları engellilere göre değildir. Ruhsatlar verilirken bu hususa dikkat edilmelidir. Şehrimizin önemli noktalarında ortopedik engelliler için tuvalet ve asansör yoktur. Akşehir Belediyesi’nin bildiğimiz kadarı ile engelli bütçesi de yoktur, varsa açıklanması gerekmektedir. Belediye engellilerle ilgili program ya da hizmet yapacağında, engelli sivil toplum örgütünün görüşlerini almalıdır.

2.Yollar ve kaldırımlar engellilerin kullanımına uygun değildir. Engelli rampaları yetersizdir, görme engelliler için hissedilebilir izli yollar yoktur, var olan da yetersizdir. Trafik ışıkları görme engelliler için sesli sisteme geçirilmelidir. Şehir içi kooperatifi ile görüşülerek, engelliler için ulaşım ücretsiz ya da yüzde 50 oranında indirimli olmalıdır, Belediye bu konuda inisiyatif almalıdır.

3.Yanlız yaşayan ya da eşleri engelli olan ve evde yemek yapamayan engellilerin evlerine sıcak yemek götürülmelidir. Sosyal Belediyecilik, her alanda hissedilmelidir. İşsizlikle Belediye de mücadele etmelidir. Yeni yapılan Cumhuriyet Meydanı’nda, Nasreddin Hoca Meydanı’nda, Perşembe Pazarında, Yarenler Pazarında, Gazi Pazarında ve Salı Pazarında; engelliler için satış yapma alanları oluşturulmalıdır. Engellilerin değişik şehirler görmesi, tarihini ve kültürünü öğrenmesi için her yıl geziler düzenlenmelidir.

4.Engellilik sadece ortopedik engellilik değildir. Akülü araç dağıtılırken, görme engelliler için de akıllı baston ya da beyaz baston verilmelidir. Maddi durumu iyi olmayan engellilere bilgisayar verilmelidir. Bir Belediye Başkan Yardımcısı, engelli kişi olmalıdır.

5.Pandemi dönemindeyiz; çalışamayan engellilere para yardımı yapılmalıdır, Belediye ekmek fırınından ücretsiz ekmek verilmelidir, gıda yardımında bulunulmalıdır. İnternet verilmeli, engellilerin önemli günlerinde iletişim güçlü tutulmalıdır. Şehrimizde yaşayan engelli vatandaşların sorunları çözülmeli, Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partiler ortak tavır sergilemelidir.”