Akıllı Baston dağıtım törenine; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Cemil Uygur, AK Parti Akşehir İlçe Başkan Vekili Semih Dipi, MHP Akşehir İlçe Başkan Vekili M. Akif Dilber, Konya Görmeyenleri Koruma Derneği Akşehir Temsilcisi Kemal Akkoyun, Akşehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abdülkadir Susam ile Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Engelliler Haftasını kutlayan Başkan Akkaya; Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Taksi uygulaması ile Akşehir’deki engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapıldığını hatırlattı. İlçede kurulan Sosyal Hizmet Merkezi’nin, Akşehir’in yanı sıra 6 komşu ilçeye de hizmet edeceğini belirten Akkaya, konuşmasında akıllı baston dağıtımına ilişkin olarak da şu ifadeleri kullandı:

“Tam kapanmanın getirdiği süreçle birlikte bayramın da denk gelmesi ile bu programımızı salgın şartlarına uygun olarak bugün tertiplemiş olduk. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Engelsiz Yaşam Merkezimizde engelli arkadaşlarımızı ziyaretimiz sırasında görme engelli kardeşlerimizin akıllı baston ile ilgili bir talebi olmuştu. Bu akıllı bastonu temin edip vereceğimizle ilgili söz vermiştik. O sözün gereği olarak bugün buradayız. 8 kardeşimizin hayatlarını kolaylaştırmalarına katkı vermek için bu akıllı bastonları kendilerine takdim edeceğiz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Akşehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abdülkadir Susam’ın da oğlu Berkay ile birlikte törene katıldığını belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Derneğimize, Tarihi Arasta Çarşımızın içerisinde, engelsiz kardeşlerimizin çalışacağı “Down Cafe” tarzı bir alan açmak için yer tahsis ettik. Bu özel insanları sosyal bir ortam içerisinde konuşlandırmak ve onlara iş deneyimi kazandırmak amacına yönelik bu çalışmamızla, fırsat verildiğinde onların da çalışabildiğini, üretime katkı sağlayacağını göstermiş olacağız. Salgın sonrasında faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.