Programa katılan engelli vatandaşların Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı konuşmada; “Sosyal hizmetler merkezimiz sizleri biraz daralttı ama hafta sonu Antalya’da bir toplantıdaydık. Orada Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcımız vardı. Kendisine ilettim; siz arsa verirseniz Sosyal Hizmetler binasını yapalım, dedi. İnşallah onlara bir yer yaparsak burası asıl sahibi olan sizlere geri dönecek” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında engelli vatandaşların sorunlarına ve çözümlerine değinen Başkan Akkaya; “Yürüyüş parkurlarıyla ilgili talepleriniz oluyordu. Bunları elden geçirdik, illaki eksiklerimiz vardır. Eksik gördüğünüz yerleri tespit ettiğiniz durumda bizlere iletin. Trafik anlamında, engelli rampalarına araç park ediliyor diye Emniyetimizle paylaştık ve biraz önlenmiş oldu. Engelliler için bir projemiz de Abdilkadir Susam Başkanımla beraber Arasta’da, Down Sendromlu çocuklarımızın bir araya gelebileceği Down Cafe açmak. Pandemi biraz daha rahatlasın, faaliyete geçireceğiz. Engelli vatandaşların istedikleri yerlere ulaşımlarını daha rahat sağlayabilmeleri, topluma kazandırılmaları ve sosyal aktivitelere katılabilmeleri amacıyla bütçemiz rahatlayınca ikinci bir ‘Akşehir Belediyesi Engelsiz Taksi’ alacağız” dedi.

Trafik olarak büyük sıkıntıları olduğunu ifade eden Akşehir Zihinsel ve Bedensel Engellileri Koruma Derneği ve Spor Kulübü (AKŞENDER) Başkanı Abdilkadir Susam, yaşanan sorunları; “Engelli Park yerine araçların park etmesi konusunda vatandaşlarımız genelde bu kurala uyuyorlar ama 24 Ağustos Bulvarı, İstasyon Caddesi’ndeki araçlar çok hızlı seyir ediyor. Belirttiğiniz gibi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engellilerin dolup taşması gerekiyor ama burada başka birimler olunca alanımız kısıtlı kalıyor. Yaz döneminde Aqua Park’ı ve Gençlik Merkezi’ni kullandık ancak aşağıdaki spor salonunu kullanamıyoruz” şeklinde aktardı.

Engelli vatandaşların da isteklerini dile getirdikleri programda söz alan Görmeyenleri Koruma Derneği Akşehir Temsilcisi Kemal Akkoyun; Kaymakamlık ve Belediye gibi kamu binalarında hissedilebilir zemin (görme engelli yürüme yolu) olması gerektiğini ifade ederken, engelli vatandaşların EKPSS kursu açılması yönündeki taleplerini iletti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan biri görme diğeri yürüme engelli 2 personelden, “Maşallah yaptıkları işlerde herhangi bir eksiklik hissettirmiyorlar” diyerek övgüyle söz eden İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barboras Topaloğlu, “Sizlerden gelen her talebi yerine getirmeye çalışırız. EKPSS kursu içinde bize sayı bildirdiğiniz takdirde kursu verecek olan öğretmeni organize ederiz” dedi.

Programın sonunda Başkan Akkaya, Selime Akkoç isimli görme engelli vatandaşa Beyaz Baston hediye ederken, diğer bir engelli vatandaşımızın engelli sandalyesi talebi konusunda da yardımcı olacaklarını söyledi.

Mesai Arkadaşlarından Anlamlı Jest

Türk Telekom’da görev yapan personel, mesai arkadaşları olan Görmeyenleri Koruma Derneği Akşehir Temsilcisi Kemal Akkoyun’a Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir jestte bulundular. Yaşamını Akşehir’de sürdüren tüm engelli vatandaşlar adına kendisine karanfil takdim edilmesi üzerine duygularını gizleyemeyen Kemal Akkoyun, çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.