Açıklanan sayının ihtiyacı ve beklentileri karşılamaktan uzak olduğu belirtilen duyuruda; “EKPSS’den yüksek puanlar alan binlerce engelli en az 10 bin atama beklerken açıklanan bu sayı, büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Engellilerin insan ve yurttaş onuruna yaraşır bir yaşam kurmasının en önemli şartlarından biri de çalışma ve istihdam hakkıdır. Çalışma hakkını kullanamayan engelliler, sosyal güvenlik ve emeklilik başta olmak üzere birçok haktan da mahrum kalmaktadırlar. Atama sayısı 10 bine çıkarılıncaya, kamu kurum ve kuruluşlarında engelli memur kadrosu için belirlenmiş olan yüzde 3 kota yüzde 6’ya çıkartılıp uygulanıncaya kadar mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız” ifadelerine yer verildi.

Engelli dernek, federasyon ve temsilcilerinin çalışmalarına yönelik hak savunucu hareketi olarak tanımlanan sosyal medya hesabı Engelliler Platformu’nda da söz konusu basın açıklamasına ilişkin görüntüler kamuoyu ile paylaşıldı.

Engelli bir genç kızın, göz yaşlarına hakim olmaya çalışarak yaptığı; “Engelliler dört duvar arasında. Herkes çalışırken biz evdeyiz. Ailelerimiz olmasa biz yokuz. Tek başımıza ayakta duramıyoruz. Bunları duyun lütfen. 5 bin 250 kadroyu versinler. Bütün engelliler dört duvar arasında kalmak zorunda değil” şeklindeki konuşması ise yürekleri burktu.