Akşehir’e bağlı Yeşilköy’de yetiştiricilik yapan Şaban Zeren’in merada beslediği ve kurbanlık vasıflarına tamamen uygun büyükbaş kurbanlıkları, her Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlardan büyük rağbet görüyor.





Kurbanlıklarını merada açık besleme usulüyle yetiştiren Şaban Zeren; “Yayılan hayvanın et kalitesini hepimiz biliyoruz. Ben yetiştirdiğim dana ve düvelerin beslenmesinde destek yemi de kullanmıyorum. Merada otlayan kurbanlıklara, yonca ve arpadan silaj hazırlayarak yem desteği veriyorum. Satışları da baskülde canlı ağırlık üzerinden ve alışıldığı üzere pazarlık usulüyle yapıyorum. Kesim isteyenlere İslami kurallara uygun ve hijyenik kesim hizmeti de veriyorum” diyerek bugüne kadar kurbanlık verdiği müşterilerinin memnuniyetinin kendisi için çok önemli olduğunun altını çiziyor.





Bir yetiştirici olarak “Yerli ve Milli” olmaya hassasiyet gösterdiğini belirten Yeşilköylü yetiştirici, dana ve düvelerin tamamının kurbanlık vasıflarına eksiksiz uyduğunu özellikle vurgularken, bir büyükbaş kurbana hisseli girmek isteyen vatandaşlar için 7 kişiye kadar grup oluşturarak yardımcı olduğunu belirtiyor.





Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar; yetiştirici Şaban Zeren’e 0544-517 66 42 numaralı telefondan ulaşabilir ve Akşehir Organize Sanayi Bölgesi girişinin karşı tarafında bulunan besihanede kurbanlıkları görerek seçebilirler.