7 Kasım 2019 tarihinde yapılan ihale ile 5 yıllığına kiralanan Belediye Parkı Çay Bahçesi, ihaleyi alan işletmecinin vazgeçmesi üzerine yeniden ihaleye çıkıyor.





Mülkiyeti Akşehir Belediyesi’ne ait muhtelif taşınmazların, açık artırma usulüyle satışı ve kiralanması için düzenlenen ihale, 19 Aralık 2019 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Akşehir’in 6 mahallesinde bulunan toplam 14 taşınmazın satışı ile 3 taşınmazın kiralanması ihalelerinin yanı sıra Belediye Parkı Kafeterya-Çay Bahçesinin 5 yıllığına kiralanması ihalesi de aynı gün saat 14:00’da yinelenecek.





Söz konusu çay bahçesi için 7 Kasım’da yapılan ihaleye 6 katılımcı başvurmuş ve 5’i de açık artırmaya katılmıştı. Muhammen bedelin KDV dahil 60 bin TL olduğu ihalede; tekliflerin 120 bin liraya ulaşması üzerine kapalı teklif usulüne geçilmek üzereyken; Kafeterya-Çay Bahçesinin mevcut işletmecisi Necmettin Aksoy, verdiği 200 bin TL tekliften sonra diğer katılımcıların ihaleden çekilmesiyle ihalenin kazananı olmuştu. Aksoy’un çay bahçesini kiralamaktan vazgeçtiği ve bu nedenle ihalenin, aynı muhammen bedelle tekrarlanacağı öğrenildi.