Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesiyle ülke ekonomisine, 2019 yılı birim fiyatları ile yalnızca Akşehir ve Tuzlukçu’da 11 milyon TL, Afyonkarahisar’da 647 milyon TL, Burdur’da 357 milyon TL ve Isparta’da da 600 milyon TL katkı sağlandığını açıkladı.





Suyun dörtte üçünün sulamada kullanıldığı ülkemizde modern sulama sistemlerini yaygınlaştırarak tarımda su tasarrufu sağlamayı hedefleyen DSİ tarafından yapılan açıklamada; kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesi ile iletim kayıplarının minimum seviyeye indirildiği ve tarla içi sulama sitemleri ile önemli ölçüde su tasarrufu sağlanarak çiftlik randımanının maksimum seviyeye çıkarıldığı belirtildi. Açıklamaya göre; bu yöntemle yağmurlama sulamalarda yüzde 35, damla sulamalarda ise yüzde 65 oranında su tasarrufu sağlandı.





Konya’nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 2019 yılı sulama sezonunda toplam 9 bin 780 dekar tarım arazisi sulandı. Sulamada, kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesiyle de yalnızca Akşehir ve Tuzlukçu’da 2019 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 11 milyon TL katkı sağlandı.