Allah CC.  Hümeze Suresi'nde de pek çok Ayetlerinde olduğu gibi; AHLAKİ DEĞERLERİNİ biz İnsanlara, yaşantımızda, temel teşkil edecek bazı önemli ahlak kuralını anlatarak öğretmektedir.

Buna göre:  İnsanları arkalarından çekiştirip kötülemek ve karalamak, yüzlerine karşı hakaret edip, küçük düşürmeye çalışmak, sözlü olarak veya el kol, kaş göz işaretleri yapmak suretiyle, onların şeref ve haysiyeti ile alay etmeni, kötü davranışlar olduğu, bu huyu yapanların da cezalandırılacakları bu Hümeze Sure-i Celilinde beyan edilmiştir. Özellikle VAY O KAŞ GÖZ İŞARETİ İLE İMALARINI BELİRTENLERE denilmiştir.

Vay Ki Vay...

Hazreti Resulullah Nur Muhammet Mustafa SVS. Efendimiz ise Bir Hadisi Şeriflerinde: Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim. Buyurmuşlardır. Hazreti Resulullah Nur Muhammet Mustafa SVS. Efendimizin Ahlakını Kendisinden sonra, soranlara Asab-ı Kiram Efendilerimiz,  Kuran-ı Kerim Ahlakına sahipti siz hiç Kuran-ı Kerimi okumaz mısınız? Demişlerdi.

 

Geçen yıl bu zamanlar, Akşehir’ de Ak Parti Siyaset Akademisi dersleri yapılmakta idi. Ak Parti Siyaset Akademisine katılan şahıslara tarihi geçmişimizden, gelecekten, Ülkemizin eski ve mevcut durumundan mukayeseli ve muhasebeli, olarak konuşuldu. Bu derslerde konusunda uzman pek çoğu üniversite hocası olan Profesörler tarafından verilen bu dersleri bizde paramızı yatırmak şartı ile eksiksiz olarak derslerin tamamını takip ettik. Siyaset Akademisi Mezuniyet Belgemizi de girdiğimiz sınavın sonucunda cep telefonu bağlantısı ile internete girmeden, kopya çekmeden, pek çoğumuz gibi hakkımızla aldık.

 Siyaset, Temel Siyasi Kavramlar, Kent Vizyonu, Kentlilik Bilinci, Yerel Yönetimlerin Tarihi ve Güncel Bilgiler, Kanunlar ve Büyükşehir Yasası anlatıldı.

Türk ve Dünya ekonomisi, iletişim ve İletişim Becerileri, Hükümet ve Yönetim Sistemleri, Sosyoloji,  Siyasi Deneyim ve Vizyon, Ekonomi ve buna benzer pek çok bilimsel ve ilmi Mevzulardan dersler işlendi. Dinlemesini bilenlere ve siyasette yol kat etmesini bilenlere çok faydalı da oldu.

Artık bundan sonra kasaba siyasetinin sonu geldiğini herkes bilmeli. Belki ’’Kısa Yoldan Antep Yapalım’’ işi bir kere olur. Felek adama bir kere güler. Bu işlerde gelir geçer. Baki kalan Allah CC. Hazretleridir. Kubbe her yaptığımız her söylediğimiz Meleği Âlâ tarafından Kiramen Kâtipleri tarafından yazılıyor. Gök kubbede hoş bir seda bırakmak ne güzel değimli?

Ancak yani Allah CC. rızası için, siyaset yapanlar, mazlumun hakkını koruyanlar, çalışanlar, ezmeyenler, zulüm etmeyenler, semeresini siyaset dâhil her yerde ve her zaman alır.

Allah CC. Hazretlerinin Yüce Katında da alacaktır.

Kuran-ı Kerimde bu türlü çalışanlardan, Fisebilillah (Fisebullilah) hizmet edenler olarak bahseder.

Pek çok Ayeti kerime de övgü ile anılmışlardır.

 İMAN EDENLER, ALLAH YOLUNDA SAVAŞIRLAR, İNKÂR EDENLER DE TAĞUT YOLUNDA SAVAŞIRLAR ( Nisa / 4-76 )  ALLAH YOLUNDA ÇEKTİKLERİ SUSZLUK, YORGUNLUK, AÇLIK, KÂFİRLERİ ÖFKELENDİRMEK ÜZERE BİR YERE ADIM ATMALARI VE DÜŞMANA KARŞI HERHANGİ BİR BAŞARI KAZANMALARI GİBİ HİÇBİR OLAY YOKTUR Kİ, KARŞILIĞINDA KENDİLERİNE İYİ BİR AMEL SEVABI YAZILMIŞ OLMASIN. ŞÜPHESİZ ALLAH İYİLİK YAPANLARIN MÜKÂFATINI ELBETTE ZAYİİ ETMEZ. Tevbe Suresi  / 9-120 Ayeti Celilelerinde bizlere Mucizi Beyan etmektedir.

Böylece: İman ehli olanların amellerinin Allah Rızasına Kavuşmak olduğu beyan edilmektedir. Siyasette de durum aynıdır.

Siyasetin en önemli taşıyıcı ayağı AHLAKTIR. Yalanla dolanla AHLAKSIZCA siyaset yok. Ben yapmadım bizim kerata yapmış yok. Benim haberim yok, tama yaparız, not alalım, cigara kağıdı arkasına yazı yazmak, malum siyaseti biti.

 Sayın Başbakanımızın her şeyden haberi var. Uçan kuştan bile, haberi olur. Biline...

Daha üzerinden bir yıl bile geçmeden, bazıların unuttuğundan emin olduğum ve en önemlisi şimdi şu geçtiğimiz süreç içerisinde herkese çok lazım olduğuna inandığım için bu gün makalemizin başlığında mevzu ettiğim, pek çok AHLAK bilgileri Ak Parti Siyaset Akademisinde verildi.

                Edebi ve hayâsı ile ünlü Lokman Hikeme (Hekime) Hazretlerine bir gün;  Ey Lokman Ahlak’ı kimden belledin, öğrendin ve tahsil ettin diye sormuşlar. Cevaben ahlaksızdan demiş. Nasıl olur demiş, soranlar, merakla. O’ da onun yaptıklarını yapmadım, yapmadıklarını yaptım demiş.

Şimdi siyasette, bazı şeylere aklının yanı sıra boyu ve çapı da yetmeyenlere, siyasete balıklama ve yahut hasbelkader girenlere ve veya bu derslerde başka dünyevi işlerinden dolayı dersi kaçıranlara! Bir hatırlatma ile devam edelim.

Herkesin nerden geldiğini de iyi biliyoruz. Göçmen kuşlar gibi nereye nasıl konduklarında. Ak Partinin,  Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyinde AHLAK üzerinde titizlikle durduğunu süregele yazılarımızda anlatmaya çalıştık.

Şu saydıklarımdan size hangisi, eski günlerinde kimlere yakınsa onu alsın. Türk Siyasetinde derin izler bırakan ve kendilerine Milli Liderler sıfatları da takılan başta Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Merhum Alpaslan Türkeş, Merhum ve Şehit Muhsin Yazıcıoğlu da, Ahlak Kavramını düstur edinmişlerdi. Değil mi?

Parti tüzüklerinde ve bastırdıkları seçim afiş ve broşürlerinde:  ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT yazdırmışlardı. Bu afişlerden Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından kurulan MSP’ in seçim afişlerinde yer aldı. (birisi anahtar resimli birisi de evet mührü olan afişler)

Ülkücü geleneğin en temel doktrinlerinden olan 9 IŞIK içinde İslam Ahlak ve Fazileti yıllarca Ülkücü Gençlere Ülkü Ocaklarında Din Dersleri Hocalarınca anlatıldı. Dahası ahlakı olmayan bir insanın, ÜLKÜCÜ olması düşünülemez. Denildi.

Merhum Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ise her zaman ahlaki nizamları savundu. Tarihe geçen ŞU SÖYLEVİ İLE HATIRALARIMIZDADIR. AHLAK HER ZAMAN ESASTIR. Allah’a vereceğimiz hesapla milletimize ve tarihimize vereceğimiz hesap arasında herhangi bir farklılık ya da çelişki yoktur.

 Dedi mi demedi mi?

Şimdi herkes son kere düşünsün. Niye neye böyle yapıyoruz diye.

 Karganın kılavuzluğu ile nere kadar gidilir bilinmez.

Tilki bir boşluğu bulur da; Sesin ne güzelmiş karga kardeş derse. Karganın ağzındaki peynir yere düşer... Karga kardeş dediğinizin gagasındaki peyniri de tilki yer. Bitirir.

Şehrü’l Vaiz’ ün, Hafız-ı Kur’ ra Müftü, Hocam Merhum Cennet Mekân Tahir Büyükkörükçü Hoca Efendinin bir Kutlu Vaazlarında mevzu bahis ettiği; Mevlana Hazretlerinin Hikâyesinde olduğu gibi,  davula çok heves eden tilki. Bir yerlerden bir davul bulup kaçmış. Davulu koşmaktan yorulunca bir ağacın dalına asmış. Rüzgâr estikçe davulun sesinden bir müddet çok hoşlanmış. Rüzgâr bir ara hızlanınca davula hızlıca değen dal davulu delmiş. Çıkan ses de kesilmiş. Amma velâkin etrafı davulun içinden çıkan pis bir koku sarmış.

Yazımızın Milli ve Stratejik İzahı Şudur: Savaş bilgisine sahip, harp ve manevra bilgisi ile mücehhez komutanlar herkesin zor dedikleri zaferlere imza atarlar. Amma onlardan sonra gelenler bu zafer binasını yükseltecek bilgi ve donanıma sahip olmalıdır ki: Yeni zaferlerle taçlanılsın. Bu zafere giden yolda AHLAKİ ESASİYE düstur edilmelidir. Bizim kan kardeşlerimize her yol mubah fetvası yoktur. Eğer böyle fetva veren hoca varsa çıkıp bunu Ayet-i Kerime ve Sünnet-i Seni’ ye ışığında anlatmalıdır.  

 Atalarımızın bir sözü ile veda edelim. Çiviyi çakan da birdir. Hayratı yapanda birdir. Hayrın sahibi de birdir.

Hayırlı Hizmetler, Ahlak ve Fazilet Yolunda Daim dualar ve Allah CC. Emanı ile...