Yarenler Mahallesi Belediye Evleri civarına yapılan Yarenler Kapalı Pazar yeri 27 Ocak 2019 Pazar gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak.





Konu ile ilgili olarak Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya şu açıklamayı yaptı;





“Nasreddin Hoca’mızın değerli torunları olan Akşehirli hemşehrilerimiz ve Pazar esnafımıza, her zaman gerekli değeri vererek, onların istekleri doğrultusunda gerekli projelerimizi yapmaya ve tamamlamaya devam ediyoruz.





Halkımız ve pazarcı esnafımız kış aylarında kar, yağmur, çamur ve soğuk, yaz aylarında ise güneş, toz ve sıcak gibi olumsuz hava şartlarından etkilenmeyecek. Daha sağlıklı bir alışveriş ortamında alışveriş yapılması sağlanacak. Şehrimizdeki ekonomik faaliyetlerin canlanmasını sağlamak üzere geleneksel, yöresel, organik ürünlerle el emeği ürünlerin de satışının yapılabileceği, modern bir kapalı pazar yeri inşa ettik.





İlçemizde her hafta Pazar günleri Şehit Turgut Makascı Caddesi üzerinde kurulan Pazar yerimiz, 27 Ocak 2019 Pazar gününden itibaren Yarenler Mahallesi Belediye evleri civarına yaptığımız Yarenler Kapalı Pazar yerimizde kurulacaktır.





Resmi açılışının ileri bir zamanda yapılacağı belirtildi.
Yarenler Kapalı Pazarı, bu haftadan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Pazarımız, 5 bin 269 m² pazar alanı, 67 m² idari bina alanı olmak üzere toplamda 5 bin 336 m² bir alanı kapsamaktadır. Halkımızın modern ve sağlıklı koşullarda alışveriş yapabilecekleri Yarenler Kapalı Pazarı’mızın esnafımıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.





Pazar yerinde faaliyet gösterecek olan esnaflar için yer belirleme kurası çekiminde, tezgahların küçük ve tezgah arası geçişlerin dar olduğu iddiasıyla bazı esnaflar tepki göstermiş ve kura çekimi ertelenmişti. Sonraki süreçte, Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ve diğer yetkililerle esnaflar arasında yapılan görüşmeler ve talepler doğrultusunda Pazar yerinde yapılan bazı düzenlemelerle sorunların giderildiği öğrenildi.