2020/21 kampanya döneminde tahsis edilen 935 bin ton şekerin tamamının yanı sıra 127 bin ton da ihraç amaçlı C şekeri üretildiği ve toplam üretimin 125 bin tonunun Ilgın Şeker Fabrikası’nda gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“28 Ocak 2021 tarihinde, şiddetli fırtınanın etkisiyle kireç ocağı kulesi zarar görmüştür. Söz konusu hasar; fabrikanın bakım ve onarımla ilgili bir eksikliğinden değil, hızı zaman zaman saatte 110 km’yi bulan şiddetli rüzgardan kaynaklanmıştır. Yerinde yapılan teknik inceleme neticesinde; iş sağlığı ve güvenliği açısından kampanya süresinin öngörülenden 10-15 gün erken bitirilmesi kararlaştırılmıştır. İlgili tarihte pancarın yüzde 90’ı işlenmiş olup işlenmeyen pancar ise herhangi bir çürüme olmaksızın diğer fabrikalara nakledilmiştir.

Ilgın Şeker Fabrikası 2020/21 yılı kampanya döneminde 140 gün aralıksız üretim yapmış olup, yeni kampanya döneminde de üretimimiz devam edecektir. Fabrikanın bulunduğu lokasyon ülkemizin en fazla pancar üretiminin yapıldığı bölgelerden biridir. Üretilen pancar fazla olduğu için her yıl komşu fabrikalara pancar nakli yapılmaktadır.”