Konağı Akşehir’e kazandıran Ali İhsan Erdoğan; Ekim ayında şehrimizde çekimleri yapılacak olan AGA filminin yapımcı, yönetmen ve senarist ekibinin ardından, Atlas Dergisi’ni konuk ediyor. AGA filminin Akşehir’in tanıtımına önemli katkıda bulunacağı değerlendirilirken, Atlas Dergisi de; sayfalarında yer verdiği doğa ve yaban hayatı, kültür varlıkları, keşifler, arkeoloji, tarih ve turizm alanlarındaki makalelerle biliniyor.

Büyük şehirlerin kalıplaşmış tanıtım turları yerine daha küçük yerleşim birimlerinin doğasını ve tarihini keşfetmeyi amaçlayan, Mersin’den gelen 30 kişilik bir turu ağırlamaya başladıklarını belirten Erdoğan; “Yurt içinden ve yurt dışından Akşehir’e gelen her turist, yalnızca şehrimizde kaldığı süre içerisinde yapacağı ekonomik katkıyla değerlendirilemez. Akşehir’den memnun ayrılan her bir konuğumuz, bizim gönüllü turizm elçimiz olacaktır. Bu bilinçle gayret göstermeye ve hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yaklaşık iki yıl önce, 2018 yılının Eylül ayında Küçük Ağa Konağı’nı ziyaret eden Hatice Bilen Buğra, gazetemize verdiği röportajda; Konağın teşrifini çok beğendiğini söylemiş, mücadele yıllarını ve eşi merhum Tarık Buğra’nın başyapıtını yeni nesillere aktarma çabasından dolayı, işletmeci Ali İhsan Erdoğan’a teşekkür etmişti.

Restorasyonu ve verdiği hizmet açısından, yöremizde olduğu gibi Anadolu’nun pek çok ilinde de benzeri bulunmayan bu kentsel değerimiz, Akşehirlilerin ve yerli yabancı turistlerin ilgisiyle şehrimizin turizm öncüsü olmaya devam edeceğe benziyor.