TARSİM Konya Bölge Müdürlüğü ve Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün organizasyonu ile düzenlenen bilgilendirme toplantısının, 22 Ocak 2019 Salı günü gerçekleştirileceği bildirildi.





Edinilen bilgiye göre; Şehit Ömer Halisdemir toplantı salonunda saat 10:00’da başlayacak olan toplantıda, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından 2019 yılında kapsama alınacak olan riskler, ürünler ve bölgeler ile prim desteği oranlarına ilişkin bilgilendirme yapılacak. Ayrıca bitkisel ürünler için dolu ana riski ile birlikte fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını riskleri, hayvancılıkta sigorta kapsamı ve 2019 yılında eklenen ürün ve risklerin detayları katılımcılarla paylaşılacak.





Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tarım sigortası prim desteğinden yararlanacak olan üreticilerin, konu ile ilgili sorun ve önerilerini iletmeleri açısından toplantıya katılmalarının önemi vurgulandı.





Türkiye’de devlet destekli tarım sigortası poliçelerinin üretim ve hasar işlemlerinin yapılması amacıyla, Tarım Sigortaları Kanunu uyarınca kurulan TARSİM, riskin paylaştırıldığı ve reasürans korumasının sağlandığı bir havuz olarak işlev görüyor.