Çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının yapılandırılmasını da içeren 7166 Sayılı Kanun, 30694 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.





Akşehir Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yapılandırma kapsamına giren borçlar ve yapılandırma koşullarına dair detaylar kamuoyuyla paylaşıldı. 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle takip hesaplarında izlenen tarımsal kredi borçları ile çeşitli afetler nedeniyle ertelenmiş olan kredi borçlarının yapılandırılacağının belirtildiği açıklama şöyle:





‘’Yapılandırmaya esas tutar, yapılandırmaya konu kredi borcunun vadesini takip eden tarihten yapılandırma tarihine kadar yıllık yüzde 10 oranında basit usulde yürütülecek faiz uygulanmak suretiyle hesaplanır. Yapılandırmaya esas tutarın defaten ödenmesi veya taksitlendirilmesi halinde, ilk taksiti 2019 yılının Ekim ayından başlamak üzere her yıl tekabül ettiği ayda toplam 5 eşit taksitte ödenir. Taksitlendirme durumunda, yıllık yüzde 10 oranında basit usulde taksitlendirme faizi uygulanır.





Daha önce borcunu yapılandıran çiftçiler, kendilerinin istemeleri durumunda bu hükümlerden faydalandırılır.





Kanundan yararlanmak isteyen üreticilerin, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar, borçlu bulundukları Ziraat Bankası Şubesi veya Tarım Kredi Kooperatifine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.’’