Tarımsal işletmelere tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunan kişi ve kuruluşlara, Tarım ve Orman Bakanlığınca, her bir tarım danışmanı için yıllık 46 bin lira destek ödemesinde bulunulacak.





Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre; Bakanlık tarafından yetkilendirilerek tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunan üretici örgütü, ziraat odası ve bunların şubeleri de dahil olmak üzere kişi ve kuruluşlar, bünyelerinde çalıştırdıkları en fazla 5 tarım danışmanı için destek alabilecekler. Destek, 12 aylık hizmet sunumu zorunluluğu saklı kalmak kaydıyla; 15 Nisan 2020 tarihinden sonra 23 bin lira ve 30 Kasım 2020 tarihinden sonra 23 bin lira olmak üzere iki dilim halinde ve kaynak durumuna göre Bakanlıkça belirlenen tarihlerde ödenecek.





Danışmanlık hizmeti alacak tarımsal işletmelerin çiftçi, hayvan ve diğer ilgili kayıt sistemlerine kayıtlı olması ve belirli büyüklükte tarımsal ya da hayvansal üretim yapıyor olması, destekten faydalanmak isteyen kişi ve kuruluşların da istenen belgelerle birlikte 15 gün içinde başvurmaları gerekiyor.