Gençlik ve Spor Bakanlığının il ve ilçe müdürlüklerinde istihdam edilecek olan 3 bin 243 sürekli işçi kadrosu için başvurular bugün başlıyor.





Toplam 3 bin 243 olarak açıklanan sayı içerisinde 278 engelli vatandaş ve 146 eski hükümlü, temizlik görevlisi olarak işe alınacak. Sürekli işçi alımı için başvurular 11-15 Şubat tarihleri arasında İŞKUR internet sitesi üzerinden online olarak yapılacak.





Alım yapılacak olan meslek kolları şöyle: Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Bilgisayar Donanım Teknikeri, Bilgisayar Teknolojisi Teknikeri, Cankurtaran, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Elektrik Tesisatçısı (bina), Garson (servis elemanı), Gençlik Lideri, Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Makine Teknikeri, Mekaniker (pedallı araçlar), Muhasebeci, Otobüs Kaptanı (şoför), Resepsiyon Görevlisi (ön büro elemanı), Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, Temizlik Görevlisi.





Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Gençlik Lideri, Makine Teknikeri ve Muhasebeci olarak işe alınacak olanlar, sözlü sınava tabi tutulacaklar. Diğer meslek kollarında ise asıl adaylar 27 Şubat 2019 tarihinde noter huzurunda yapılacak olan kura çekimiyle belirlenecekler.





Kurada belirlenen adaylar, ileri bir tarihte yine sözlü sınava tabi tutularak işe alınacaklar.