Akşehir Kahveciler Odası tarafından yürütülen Emlakçılık Emlak Seviye 5 Sınavı sonuçları belli oldu.





Emlak sektöründe standartlaşmaya yönelik çalışmalar kapsamında yapılan Emlak Seviye 5 Sınavını kazananlara, Mesleki Yeterlilik Belgeleri takdim edildi.





Şehrimizde faaliyet gösteren emlakçı esnafından; Süleyman Yalçın, Ahmet Sürmeli, Ali Büyükaktepe, Ali Terkenli, Kübra Güleray Ertuğrul, Fatih Koyuncu ve Muhammed Talha Terkenli ile Kahveciler Odası Başkanlığı görevini de yürüten Seyit Battal Yayla, Mesleki Yeterlilik Belgelerini aldılar.





Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Resmi gazetede yayımlanan Taşınmaz Ticaretine Dair Düzenlemeye göre; Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar, emlak satışı yapamayacaklar ve emlak ofislerini temsile yetkili en az 1 kişinin bu belgeye sahip olması istenecek.





Diğer taraftan; yönetmeliğin yayımlandığı tarihten önce taşınmaz ticaretiyle iştigal eden, gelir veya kurumlar vergisi kaydı ile meslek odası kaydı bulunan ve halk eğitim merkezleri veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilen meslek odalarınca verilen eğitim sonucunda taşınmaz ticareti ile ilgili sertifika almış olan esnaflarda, yeterlilik belgesi şartı aranmayacak.