Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, partisinin Konya İl Teşkilatı ile birlikte Akşehir’e gerçekleştirdiği ziyarette İlçe Teşkilatı’nda konuştu. Akşehir’de CHP’nin Belediye Başkan Adayını geri çekeceği yönündeki söylentileri yalanlayan Şener, Konya’da kendi adayları ile seçime katılacakları ilçelerin başında Akşehir’in geldiğini söyledi.





CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in yanı sıra; Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Konya Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, Tuzlukçu İlçe Başkanı Cengiz Buğdaycı, Kadınhanı İlçe Başkanı Ali Takımcı ve Çeltik İlçe Başkanı İsa Yalvaç da Akşehir Belediye Başkan Adayı Eyüp Oyan’a destek için Akşehir’de bir araya geldiler. Demokrat Parti Akşehir İlçe Başkanı Yaşar Cumbul, CHP Akşehir İlçe Teşkilatı ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Barış Bektaş, Akşehir’de Belediye Başkan Adayının geri çekileceği yönünde yanlış bilgilendirmeler olduğunun altını çizdi. Akşehir’de adaylarının arkasında olduklarını belirten Bektaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Kaya’nın selamlarını iletti.





Bektaş’ın ardından söz alan Abdüllatif Şener, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde ittifak yapılan büyükşehirlerin ilçelerinde bile ittifak yapma zorunlulukları olmadığını hatırlattı. Şener, ‘’Konya Büyükşehir adaylığı İYİ Parti’ye bırakıldı. Bu yaklaşım ilçelerin bir kısmında da uygulandı ancak diğer ilçelerde her iki parti de kendi adaylarını çıkaracak. İttifak yapılmayan ilçelerin başında da Akşehir geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi, ülke genelinde büyükşehir, il ve ilçelerde alacağı belediyelerde gerçek, insani belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösterecek. Partilerin ittifak kararı alması, özellikle yerel seçimlerde seçmenlerin yüzde yüz buna uyacakları anlamına gelmez. Adayımız Eyüp Oyan’ın her partinin seçmeninden oy alacağına inanıyoruz. Akşehir’de de belediyeyi almak için kendisine parti olarak gereken her türlü desteği vereceğiz.’’şeklinde konuştu.





‘’Seçim sonuçlarını ekonomi belirler’’





Ekonomiyi de değerlendiren Abdüllatif Şener, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ‘’2009’da kriz teğet geçtiğinde iktidarın oy oranı yüzde 38’e düşmüştü. Şimdi, acemi bir ekonomi yönetiminin sık sık açıkladığı ekonomik paketlerle getirilmeye çalışılan çözümler, yalnızca günü kurtarmaya yöneliktir ve kalıcı çözümler değildir. Özellikle son yıllardaki yanlış politikalar, artık halk tarafından da fark ediliyor. Toparlanır ümidiyle oy verenler de, pırasanın 9 lira olduğu pazarlarda gerçeği görüyorlar. Yaşanan krizin ne yazık ki uzun süreceği anlaşılıyor. Ülke ekonomisini bu hale getiren bir partinin oy almaya devam etmesi demek, vatandaşın ‘’Bizi yakmaya devam et’’ demesi anlamına gelir. O halde iktidar bu seçimlerde önemli bir oy kaybına uğrayacaktır. Karapınar’da 14 sivil toplum örgütüyle ve esnaflarla bir araya geldik. Bir önceki ziyaretimizde bize oy vermeyeceğini söyleyen bazı vatandaşlar son ziyaretimizde, yaşadıkları sıkıntıları ve geçim zorluğunu yine bizlerle paylaştılar. Yani bizim gözlemlerimiz de halkın, 31 Mart 2019’da kurulacak sandıkta artık sarı kart değil, kırmızı kart göstereceği yönündedir.’’





ŞENER: ‘’AKŞEHİR’DE İTTİFAK YOK’’