Mülkiyeti Akşehir Belediyesine ait olan Anıt Meydan Kapalı Otoparkı, Belediye Parkı Kafeterya-Çay Bahçesi ve Selçuklu Parkı Kafeterya-Çay Bahçesi’nin 5 yıllığına kiralama ihaleleri yapıldı. Selçuklu Parkı için 3. kez düzenlenen ihaleye yine katılım olmadı.





Belediye Encümeni huzurunda açık artırma yoluyla gerçekleştirilen ihalelerin ilkinde; Anıt Meydan Kapalı Otoparkı için katılımcılardan gelen teklifler, yıllık 112 bin liraya ulaştı. Bu meblağdan sonra kapalı teklif usulüne geçilen ihaleyi, 150 bin TL ile en yüksek teklifi veren Halil Şahbaz kazandı.





İkinci sırada yer alan Selçuklu Parkı Kafeterya-Çay Bahçesi’nin kiralanması ihalesine, geçen ihalede de olduğu gibi yine katılan olmadı.





Günün 3. ihalesinde ise Belediye Parkı Kafeterya-Çay Bahçesi için başvuran 6 katılımcıdan 5’i açık artırmaya katıldı. Tekliflerin 120 bin liraya ulaşması üzerine kapalı teklif usulüne geçilmek üzereyken; Kafeterya-Çay Bahçesinin mevcut işletmecisi Necmettin Aksoy, verdiği 200 bin TL tekliften sonra diğer katılımcıların ihaleden çekilmesiyle ihalenin kazananı oldu.





Selçuklu Parkı İçin Vatandaş Ne Diyor!





Konumuyla Akşehirlilerin beğenisini kazanan Selçuklu Parkı’nda bulunan Kafeterya-Çay Bahçesi’nin ilk ihalesinde; parkın bir bölümünün işletmeciye kiralanması, diğer bölümünün ise halkın serbest kullanımına bırakılması planlanmıştı. Alanın tamamının kiralanma ihalesine dahil edilmemesi nedeniyle katılımcılar teklif vermeyince; ikinci ihalede, alan tümüyle işletmeciye bırakılarak ihale bedeli artırılmış ancak ihaleye katılan olmamıştı. İkinci ihalede 132 bin 500 liraya yükseltilen yıllık kiralama bedelinin 100 bin liraya düşürülmesine ve kiralama süresinin de 10 yıla çıkartılmasına rağmen bu kez de ihalede katılımcı olmadı.





Söz konusu kafeteryanın ihalesinde halkın serbest kullanımına alan ayrılmaması üzerine, bir bedel ödemek zorunda kalmadan parktan faydalanmak istediklerini söyleyen vatandaşlar duruma tepki göstermişti. Gelişmeler üzerine değerlendirmelerine başvurduğumuz Akşehirliler; şartları iyileştirmeye devam ederek kafeteryanın kiralanmasında ısrar edilmesindense, alanın bir bölümünün halka bırakılması ve diğer bölümünün de Belediye eliyle işletilmesi yönünde görüş beyan ettiler.