Konya’da Mevlana Müzesi'ni de gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile vatandaşları da selamlayarak açılış programına katılmak üzere Şehir Hastanesi’ne geçti. Törende yaptığı konuşmada gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan; Türkiye’nin Doğu Akdeniz için yaptığı diyalog çağrılarını hatırlatarak, “Türkiye, kurulmaya çalışılan yeni dünya düzeninden dışlanmaya çalışılıyor” dedi. Suriye’de 8 bin 200 kilometrekarelik bir alanı kontrol altında tuttuğumuzu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Ermenistan, Azerbaycan topraklarına saldırdı ve hiç beklemediği bir karşılık aldı. Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecek” derken, ülke olarak dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanında olacağımız mesajını tekrarladı.

“İkinci çeyrekte biraz yalpalayan ekonomiyle ilgili üçüncü çeyrek için umut veren haberler alıyoruz. Ağustos ayında hasta kabulüne başlayan Şehir Hastanesi’nin bugün ilk etabının açılışını yapıyoruz. Kalan kısmını da yılbaşında açacağız” diyen Cumhurbaşkanı; Tarihi Buğday Pazarı ve çevre düzenlemesi için de “Konya’ya yeni bir soluk kazandıracaktır” ifadesini kullandı.

Açılış töreni kapsamındaki üçüncü proje, Konya ile Karaman ve Ereğli arasında bağlantıyı sağlayan çevreyolunun birinci etabı olurken, resmi açılışı gerçekleştirilen dördüncü proje ise Sarayönü’nde inşa edilen konutlar, ticaret merkezi ve yaşam alanı oldu.