Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının ardından Akşehir’de pazar yerlerinin kurulmasında da kısıtlama öncesi uygulamaya dönülüyor.





İçişleri Bakanlığı; kontrollü normalleşme sürecine geçtiğimiz ülkemizde, aralarında Konya’nın da bulunduğu 14 büyükşehir ile Zonguldak ilinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının 6-7 Haziran 2020 tarihlerinde de uygulanacağına dair bir genelge yayımlamıştı. Uygulamanın devam edeceğini öğrenen vatandaşlardan gelen değerlendirmeler üzerine kararı yeniden gözden geçirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise sosyal ve ekonomik sonuçlarını göz önünde bulundurarak kararı iptal ettiğini açıklamıştı. Akşehir Belediyesi; hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının iptal edilmesi üzerine, Akşehir’de Pazar günleri kurulan Yarenler ve Gazi Pazarlarının, kısıtlama öncesinde olduğu gibi yine kendi günlerinde kurularak hizmet vereceğini duyurdu.





Pazarcı esnafı ve vatandaşlardan; hastalık tehlikesini hafife almayarak maske, sosyal mesafe vb. tedbirlere uymaya devam etmeleri istendi.