Uğur İbrahim Altay, Akşehir programı kapsamında ilk olarak Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret ederek Akşehirli sanayicilerle bir araya geldi. OSB’de üretim yapan fabrikaları inceleyen Başkan Altay işçilerle sohbet ederken, fabrika yetkililerinden de yaptıkları üretime dair bilgi aldı.

Bir yer ne kadar gelişse de istihdam sağlanamıyorsa insanların orada yaşamasının mümkün olmadığının altını çizen Altay; “Parkları, yolları, caddeleri yapsanız da eğer insanların karnı doymuyorsa, bir iş bulamıyorsa büyük bir göç yaşanıyor. Onun için buradaki organizasyon çok kıymetli. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da bugüne kadar verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Altay’a teşekkür etti.

Başkan Altay daha sonra, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan yeni otogar binasının temel atma programına katıldı. Programa; Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, MHP İlçe Başkanı Salih Akça, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  Altay, burada yaptığı konuşmada, Akşehir’le ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte Akşehir’imize toplam 228 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Akşehir, potansiyeli yüksek bir ilçemiz. Özellikle ziyaret ettiğimiz sanayi bölgesi ve gelişme alanlarının planlanması, ileride OSB adına, üretim adına çok iyi şeyler olacağının işareti. Akşehir’in turizme kazandırılmasıyla ilgili önemli çalışmalar da yürütüyoruz. Özellikle restorasyon çalışmalarında; ilçe belediyemiz ve Büyükşehir olarak biz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın katkılarıyla bir kısmı kredilerle olmak üzere Akşehir’in o tarihi dokusunu ortaya çıkarmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Böylece Akşehir, turizm destinasyonlarının önemli bir parçası haline gelecek.

Akşehir birinci derecede deprem bölgesi. Mevcut otogar binasının depremle ilgili ciddi sorunları var. Bu nedenle 2 bin 700 metrekare bir alan üzerinde yapımına başlanan yeni otogar binası 7,5 milyon liraya mal olacak. Baharda, içme suyuyla ilgili çok önemli bir proje hayata geçecek. Bu yapılanlarla birlikte Akşehir’in ekonomisine ciddi bir katkı sağlanmış olacak.

Bir önceliğimiz de bölgedeki çiftçilerin gelirini artırmak. Sadece Akşehir’de değil, Yunak’ta, Çeltik’te ve Tuzlukçu’da bulunan üreticilerimize de her türlü tarımsal desteği vermeye devam ediyoruz. Ürün çeşitliğinin artırılması, ürünlerin pazarlanması ve marka değeri oluşturulmasıyla ilgili çalışmamız var.”

Akşehir’in yeni ve daha işlevsel bir otogara ihtiyaç duyduğunu belirten Belediye Başkanı Salih Akkaya da “Yeni otogarımızı yatırım programına aldıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Temel atma töreni sonrasında Arasta Çarşısı’ndaki esnafları ziyaret eden Başkan Altay, restorasyonu Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Tahtakale Mescidi ve son olarak da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından Akşehir’e kazandırılacak olan Mezbaha inşaatında incelemelerde bulundu.