Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda; Saray Mahallesi’nde bulunan 27 dekar yüzölçümlü arazinin 30 parçaya bölünmek suretiyle satışı, Yeni Otogar yanındaki akaryakıt istasyonu sahasının satışı ve Atakent Mahallesi Hal Bölgesinde bulunan 2 dükkanın satışına dair teklif oy birliğiyle kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün, Akşehir Belediyesi Memur ve Sözleşmeli Personel İçin Performans Değerlendirme Yönetmeliği’ne dair teklifi ise önümüzdeki ay görüşülmek üzere Bütçe Plan Komisyonuna havale edildi.

Adsız Mahallesi’ndeki taşınmazın trampası ve bazı mahallelerdeki imar planı değişiklikleri ile Doğrugöz Mahallesi’nde yer alan Düzenleme Sahasına itirazların reddedilmesi yönündeki komisyon kararları da oylama sonucunda kabul edilirken, İstasyon Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Stadyum Parkı’na Şehit Jandarma Uzman Çavuş Recep Özmen’in isminin verilmesine de yine oy birliğiyle karar verildi.

Toplantıya katılan üyelerin oy birliğiyle aldığı bir başka karar ise Akşehir Belediyesi iştiraki olan Şehr-i Beyza şirketinde sermaye artırımına gidilmesi oldu. Karar kapsamında, yine Belediye iştiraki olan ekmek fırını, sosyal tesisler ve Takkasızlar Konağı’ndaki demirbaşlar Şehr-i Beyza’ya aktarılacak.

Her toplantıda olduğu gibi, görüşmelerin tamamlanmasının ardından Belediyenin 1 aylık faaliyetleri hakkında bilgi aktarımında bulunan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; Dudu Kadın Çarşısı’nda mülk sahiplerine teslimatın Kasım ayı sonunda yapılacağını tekrarladı.

Akşehir’in Deprem Riski

İYİ Parti Grubu adına söz alan Galip Karaca’nın, Akşehir’in deprem riski konusunda Belediyenin bugüne kadar yaptığı ve bundan sonrası için yapması beklenen çalışmalarla ilgili sorusunu yanıtlayan Başkan Akkaya; toplantının açılışında İzmir depremine değindiği konuşmasında da belirttiği gibi Belediyenin yetkilerinin sınırlı olduğunu hatırlattı. Akkaya, riskli binaların yıkım kararı için binada yaşayanların tamamının olurunun gerektiğini belirtirken, 2 apartmanda yıkıma itiraz eden bazı hak sahiplerini ikna ettikleri ve binaların boşaltıldığı örneğini paylaştı.

Başkan Akkaya’nın bilgisini verdiği, Altunkalem Mahallesi 24 Ağustos Caddesi üzerinde bulunan 96 ve 98/B kapı numaralı binalar, yaklaşık 1 ay süren boşaltma işlemlerinin ardından geçtiğimiz günlerde mühürlenmişti.