Kasapoğlu Süt Mamülleri Sahibi Ömer Demirtaş İstanbul'da vefat etti.





Demirtaş'ın kalp krizi sonucu vefat ettiği öğrenilirken cenazesinin Isparta Sütçüler’de bugün  toprağa verileceği belirtildi.





Akşehir’de günlük 60 ton süt işleme kapasitesi ile Akşehir ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan Kasapoğlu’ya Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.





Ailenin ağzından Kasapolu Şirketinin Özeti: Şirketin kurucusu olan babamız Yusuf Demirtaş 1955 yılında İstanbul Feriköy'de süt satarak mesleğimizin ilk tohumunu atmıştır. 1964 yılına kadar devam ettirdiği mesleğini bu tarihte bırakmış ve memleketimiz Isparta Sütçüler'e dönerek orada kasaplık yapmaya başlamıştır. Kasapoğlu markasıda buradan esinlenerek doğmuştur.





1967 yılında İstanbul Bayrampaşa'ya göç ederek mahalle sütçülüğü yapmaya başlamış ve firmamızın temel taşın atmıştır. 1968 yılında büyük oğlu Ömer'de 8 nüfuslu ailenin geçimini babasıyla birlikte at sırtında, omuzlarında sırıkla ve bisikletli el arabasıyla süt satarak beraber sağlamışlardır. 1973 yılına kadar mesleğe bu şekilde devam edilmiş. 1973 yılında İstanbul Bayrampaşa'da ilk işyeri açarak yoğurt imalatına başlanmıştır. 1974 yılında ilk araç alınarak işe yeni bir sayfa açılmıştır. 1975 yılında ortanca oğlu Yalçın, 3 yıl sonra da küçük oğlu İbrahim'in de işe katılmasıyla yola beraber devam etmişlerdir.





Üretim arttıkça iş yeri küçük gelmeye başlamış ve talebi karşılamak için 1988 yılında İstanbul Sultançiftliği'nde 10 Ton kapasiteli tesis yapılarak üretim buraya taşınmıştır. 1996 yılında Konya Akşehir'de 10 Ton kapasiteli tesiste peynir üretimine de başlanmıştır. Akşehir'deki tesiste zamanla talebi karşılayamaz hale gelmiş ve yeni tesis yapma çalışmaları başlamıştır. 30 Mart 2003 tarihinde de 60 Ton kapasiteli yeni tesisimiz hizmete girmiştir. Bugün Kasapoğlu Süt Mamülleri olarak, İstanbul ve Akşehir'de toplam 20 araçlık filosu, 60 çalışanı ve İstanbul'da günde 30 Ton, Akşehir'de de günde 60 Ton süt işleme kapasitesi ile ülke ekonomisine katkıda bulunmaktan onur duymaktayız.