Bazılarının işleri tıkırında ve evlatlarının uzun boylu ve birden çok kasaları dopdolu olabilir. Ülke huzuru için, bir kısımlarının keyiflerinin yerinde olması yetmez!

Moralleri sürekli tartışmalar ve yanlış işlerle pahalılık yüzünden bozulan... Hangi kanalı açsalar sürekli duymak zorunda kaldıkları çok öfkeli, kinli ve düşmanca nutuklar yüzünden karşıt cephelere bölünmeye çalışılan insanlarımızı da düşünmek gerek! İşsiz ve güç durumda olan vatandaşlarımız var. Öfkeli ve saldırgan konuşmaların etkisiyle, yalnızca onların değil; çoğunluğumuzun morallerimiz çöküyor.

*Hiç gerek ve sebep yokken düşman kamplara bölünmek isteniyoruz.

*O öfkeli ve kinli nutuklar; ülkemiz ekonomisine neredeyse düşman işgali varmış kadar darbe vuruyor.

Politika yapılmayacak mı? Elbette yapılacak! Fakat siyaset, insanlarımız, birbirine düşman edilmeden yapılmalı! Politik konuşmalara biraz espri, biraz güldürü ve biraz da zeka ve edebiyat katmak gerek. Kin ve öfke ile, insanlarımızı birbirine düşman kamplara bölmemek herkesin birincil görevidir. Halkımız ne kadar bütünlük ve barış içinde olurlarsa; ülkemizde huzur ve refah o derece artar.

Öfkeli, korkulu, kuşkulu ortamlardan yerli sermaye de, yabancı sermaye kaçar. Yeni işyerleri açılmaz; açılanlar da kapanmaya yüz tutar. Bugünkü ağır işsizliğin nedeni; politik baskılarla korkular ve güvensizlik ortamı yüzündendir *yatırımları durması... *Yeni iş yerlerinin ve çalışma alanlarının açılamaması işsizliği artırıyor.

Her politikacı, yalnızca kendi yakınlarıyla çevresini veya sadece kendisine oy verenleri değil; bütün vatandaşlarımızı düşünmek ve hepsini eşit tutmak zorundadır.

Yetkililer yatırımları, yalnızca kendilerine oy veren veya taraftarlarının çok olduğu yerlere ve kendi seçim bölgelerine değil; bütün yurda eşitçe yaymak zorundadırlar. Bugün ise büyük ve ülkemiz bütçesini aşan yatırımlar; sadece öfkeli ve kinli nutuklar ustasının seçim bölgesine yığılıyor.

*Askeri birlik içine, kötü amaçlı biri nasıl girebiliyor?

*Bayrak direğine tırmanması nasıl engellenemiyor?

*Bayrağımıza ulaşıncaya kadar nasıl seyirci kalınıyor ve kutsal bayrağımızı indirmesine nasıl imkan veriliyor?

Genel politik ortamı bu hale getiren üst yetkililer, iyi düşünmeliler.