DenizBank, Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak amacıyla KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen “TOBB Nefes Kredisi” projesinde katılımcı banka olarak yer aldı.





KOBİ’lere nefes aldıracak olan projeyle ilgili olarak yapılan açıklamada; cazip vade ve oranlarıyla geçtiğimiz senelerde KOBİ’lere can suyu olan TOBB Nefes Kredisi yeniden hayata geçirilirken, önceki iki projede de yer alan DenizBank’ın bu hassas süreçte elini taşın altına koyarak bu kez katılımcı banka olduğuna dikkat çekildi. Bankanın, TOBB ve KGF desteğinde, yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile kullandıracağı kredinin 2020 yılında 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesi olmayacak. Kredinin geri ödemesi, 2021 yılında 12 ay boyunca eşit taksitler halinde yapılacak.





DenizBank Akşehir Şube Müdürü Sedat Çilingir, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı ve Akşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğru’yu projeye dair bilgilendirirken, bankanın Genel Müdürü Hakan Ateş de konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:





“Ekonomimizi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü sırtlayan KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla, piyasa faiz oranlarının altında gerçekleştirilen tüm projelerde hep ön safta yer aldık. KOBİ’lerimiz, koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakarlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Birçok tezgah, dükkan, fabrika uzun süredir faaliyet gösteremiyor. Onlar üzerine düşeni yaptı, şimdi bu toprakların ürettikleri ile ekmeklerini kazanan bizler de; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz.





Bugüne kadar özellikle KOBİ’lere ve küçük esnafa sunduğu destekle, Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dengenin oluşturulması yönünde önemli misyon üstlenmiş bir kurumuz. Bu değerli mirastan aldığımız güçle, yeniden önemli inisiyatif üstlenerek; TOBB ve KGF desteği ile, yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50 bin ve 100 bin TL arasında değişen TOBB Nefes Kredisi’ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz.





“Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyoruz!”





2017 yılında hayata geçirilen ilk nefes kredisinde, 12 bin KOBİ’ye toplam 1,1 milyar TL kredi kullandırdık. 2018 yılında da kamu bankalarının yanında tek özel banka olarak yerimizi aldık ve kredi faiz oranları yüzde 17-18 iken, aylık yüzde 0,99 faiz oranı ile toplam 8 bin KOBİ’ye 1,2 milyar TL kredi desteği sağladık. Salgın nedeniyle sıkıntılar yaşanan bu dönemde de “Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor” ve bir kez daha KOBİ’lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Bu projede, 3 milyar TL tutarında krediyi, gerçek ihtiyaç sahibi KOBİ’lerimize aktarmak için var gücümüzle çalışacağız.”





Nefes Kredisi kampanyası süresince, şubelerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla çalışma saatlerini 09:00-17:00 arasında olacak şekilde yeniden düzenleyen DenizBank, 1997 yılında bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi’nden satın alınarak hizmet vermeye başlamıştı. Bankanın hisseleri; Avrupalı Dexia ve Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank’ın ardından, 31 Temmuz 2019 tarihi itibariyle Emirates NBD’ye devroldu.





Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan Leasing ve Faktoring’e kadar birçok finansal hizmeti aynı çatı altında toplayan bir “Finansal Süpermarket” oluşturmayı hedefleyen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun; Türkiye’nin 81 ilinde toplam 749 şubesi, 14 bine yakın çalışanı, 5 yerli ve 3 uluslararası finansal iştiraki, 6 yerli finans dışı iştiraki ve Bahreyn’de de bir şubesi bulunuyor.