Yeşil bağın üzümü

   Yola diktim gözümü
   Ne gelen var ne giden
   Kime deyim sözümü 

 

  Turisti uzakta aramaya, reklamlar yaparak paralar harcayıp israf etmenin bana göre hiçbir anlamı yok. Biz bize yeteriz diye düşünüyorum sevgili dostlar.

 

    AKŞEHİR - YUNAK – TUZLUKÇU – ILGIN - DOĞANHİSAR-SULTANDAĞI - YALVAÇ Belediye başkanları bir araya gelmeli, birbirlerini kardeş şehir olarak kabul etmeli, ortak festivaller yapabilmek için de acilen bir komite oluşturmalıdırlar. Sponsor olarak ta KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  bu konuyu üstlenirse, o zaman bakın görün ki, yapılacak her türlü ortak festivalin tadına doyum olmayacaktır.

  Bencilliği bir kenara bırakmalı, dışarıdan turist aramak yerine, bizlerin bizlere misafir olmasını sağlamamız gerekir. Zamanla göreceğiz ki mükemmel bir tablo oluşacak, ekonomimiz canlanacak, sosyal hayatımız değişecek, turist sayısı artacak.

    Bazen karamsar düşünüyorum. Diyorum ki, yapılan Nasreddin Hoca heykellerine put diyenler mi turizmi canlandıracak diye ama, Yunak, Tuzlukçu ve Doğanhisar’daki azimli Belediye başkanlarını görünce ümitsizlikten çok, birlik ve beraberliğin getirisinin, maddi olarak çok daha fazla olacağını ümit ediyorum.

    Turizm adına bir takım adımlar atılmazsa, bu ilçelerin kasabaya dönüştüğüne zamanla hepimiz şahit olacağız. Hiç kimse il olmasını arzuladığımız GÜZELİM AKŞEHİR’imizin, kasaba olmasını istemez değil mi?                                                                                               

    

     Turizmin tek anahtarı temizlik ve hoşgörüdür.                          
T
urist  gelsin  istiyorsak  İlçemizin temizliğine dikkat etmeli, Atanmışların ve seçilmişlerin ise görevlerini layiki ile yapıp, halkına hoşgörülü, yapmacık değil, samimi davranması gerekmektedir

   Halkımız her şeyin en güzeline layıktır diyerek yönetici olan, sonrada yan gelip yatan, SALLA BAŞINI AL MAAŞINI tiplemeli  yöneticileri  halkımız ne sever, ne de sayar…...

    Halkımız, Turizmin hizmetle gelişip, sevgi ile büyüyeceğine inanan, Hem başı sallanmayanı, hem de vücudunun hiç bir tarafı oynamayanları, yönetici olarak kabul eder ve bu tip yöneticileri her daim sever, her daim de sayar….…..ÇÜNKÜ; kılavuzunu doğru seçen, sağlam ve dürüst olan her yönetici TURİZMİN BACASIZ BİR FABRİKA olduğunu bilir.…..