Solmaz’ın verdiği bilgiye göre; iç piyasaya verilen ve ihracatı da yapılan mürdüm eriği, bin 300 ile bin 500 lira arasında alıcı buluyor. Bu yıl bölge genelinde rekoltenin düşük olmasının yanı sıra ürünün seyrek ve kaliteli olması sebebiyle de yüksek fiyatla alıcı bulduğu söyleniyor.

Yaklaşık 20 yıldır komisyonculuk yapan Mustafa Koğa; bölgemizde son yıllarda üretimi yoğun olarak gerçekleştirilen, hızlı toplanması ve işçiliğinin diğer meyvelere göre az olması nedeniyle de tercih edilen mürdüm eriğinin, bu yıl çiftçinin umudu olduğunu vurguluyor.

Pandemi sürecinde insanların özüne dönmeye başladığına dikkat çeken ihracatçı Emin Caz ise; özellikle bu süreçte, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında insanların, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek amacıyla meyve ve sebzeye yöneldiğinin altını çiziyor.