banner8

banner9

banner10

MÜRDÜM ERİĞİ YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Akşehir ve çevresinin tarihine dair yaptığı araştırmalar, Pervasız Gazetesi’ndeki köşesinde ilgiyle izlenen, aynı zamanda üreticilik yapan Dursun Solmaz; bölgemizde Birton Eriği olarak da adlandırılan Mürdüm Eriğinin bu yıl üreticisinin yüzünü güldürdüğünü bildirdi.

EKONOMİ 01.09.2020, 00:14 Haber Merkezi
4308
MÜRDÜM ERİĞİ YÜZ GÜLDÜRÜYOR
banner12

Solmaz’ın verdiği bilgiye göre; iç piyasaya verilen ve ihracatı da yapılan mürdüm eriği, bin 300 ile bin 500 lira arasında alıcı buluyor. Bu yıl bölge genelinde rekoltenin düşük olmasının yanı sıra ürünün seyrek ve kaliteli olması sebebiyle de yüksek fiyatla alıcı bulduğu söyleniyor.

Yaklaşık 20 yıldır komisyonculuk yapan Mustafa Koğa; bölgemizde son yıllarda üretimi yoğun olarak gerçekleştirilen, hızlı toplanması ve işçiliğinin diğer meyvelere göre az olması nedeniyle de tercih edilen mürdüm eriğinin, bu yıl çiftçinin umudu olduğunu vurguluyor.

Pandemi sürecinde insanların özüne dönmeye başladığına dikkat çeken ihracatçı Emin Caz ise; özellikle bu süreçte, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında insanların, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek amacıyla meyve ve sebzeye yöneldiğinin altını çiziyor.

banner13
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner11
15
açık