Uz; “Milletimizin, ülkemizin ve bölgemizin sorunlarının halli için Millet Partisine ihtiyacımız var”


Millet Partisi Akşehir İlçe Başkanı Sefer Uz, 30 Mart’ta yapılacak olan seçimleri ve Millet Partisi’nin düşüncelerini değerlendirdi. Uz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Yöremizin,  ülkemizin ve milletimizin birikmiş sorunları var. Bu sorunlara yıllar boyu yeni sorunlar eklenmiştir. Sıkıntılarımız kendiliğinden olmadığı gibi çözümü de kendiliğinden olmayacaktır. Sorunlarımızın kaynağında ihmal, umursamazlık, beceriksizlik ve sorumsuzluk vardır. Bilgisiz ve ehliyetsiz yönetimler sorunları çözmek bir yana, sorunları katmerleştirmişler ve adeta içinden çıkılmaz hale getirmişlerdir.


Yöremizdeki, ülkemizdeki ve bölgemizdeki sorunların ve sıkıntıların üstesinden gelmek mümkündür. Bunun için iyi niyet, bilgi, birikim, yerli bakış açısı ve milletimizin bütün imkan ve kabiliyetinin kullanılması şarttır.


Millet Partisinin yıllardır ortaya koyduğu çözüm önerilerinin hemen hepsinin isabetli ve doğru olduğu görülmüş, ilim ehli bunların haklılığını teslim etmiştir. Kıbrıs konusu, Gümrük Birliği, Avrupa Birliği, vatan bölme faaliyetleri için alınacak önlemler, yurt dışındaki soydaş ve dindaşlarımızın haklarının korunması, milli eğitim, milli ekonomi, milli dış politika… Millet Partisinin haklılığını ortaya koyan konulardan sadece bir kaçıdır.


Aziz milletimin irfanına sesleniyorum: Türkiye’nin Gümrük Birliğinden dolayı kaybettiği miktar 230 milyar dolardır. Millet Partisi’nin ve onun bilge lideri Aykut Edibali’nin sesine kulak verilseydi, bu miktar bugün Türkiye’nin cebinde olacaktı. Ama ne yazık ki bu sese kulak vermek bir yana bu ses, boğulmak ve perdelenmek istenmiştir. Millet Partisinin sesinin kısılması, ancak bu aziz milletin düşmanlarını sevindirmiştir.


Bütün imkânsızlıklara rağmen yerel seçimlerde Millet Partisine ülkemizin çeşitli yörelerinden büyük bir rağbet olmuştur. İnşaallah bunlar semeresini verecektir. Hemşehrilerimiz, Millet Partisinin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Kara’ya oylarını güvenle verebileceklerdir. Akşehir Belediye Meclis üyeliği için de Millet Partisinin çift başlı beyaz kartalının altına güvenle Evet mührünü basabileceklerdir.


Kavgayı değil; birleşip toparlanmak ve Muhteşem Türkiye’yi birlikte kurmak için vicdanının sesine kulak ver aziz vatandaşım.


Bu seçimin, milletimizin asaletine yaraşır bir nezaket ve centilmenlikle geçmesi ve seçimin hayırlara vesile olması Allah’tan en büyük temennimizdir