Milliyetçi Hareket Partisi yaklaşan yerel seçimler nedeniyle ilçedeki 24 Ağustos Bulvarındaki seçim irtibat bürosunun açılışını dün gerçekleştirdi



Yoğun katılımın olduğu açılışa MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Belediye Başkan Adayı Osman Fedai, Teşkilat Başkanı Zekeriya Kanat, Belediye Meclis Üyesi adayları, Ülkü Ocakları Derneği ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkan Adayı Osman Fedai, “Öğretmenliğimin yanında belediyecilik üniversitesini bitirdim. Akşehir Belediyesi’nde ihtisas yapacağım” dedi.


            Akşehir tarihinde belki ilk defa meseleyi bilen işin içinden gelen bir belediye başkanı olarak göreve talip olduğunu söyleyen Fedai, “Tecrübemle, bilgimle, azmimle Akşehir’i kucaklayacağım. Ayırt etmeden herkese hizmet vermek ve çok çalışmak; Akşehir’de çok başarılı olmak istiyoruz. Bunun için sizlerin iradesine ve sizlerin desteğine ihtiyacımız var.  Bu desteği burada görmekten çok mutluyum. Akşehir tarihinde ilk defa böyle bir kalabalık, seçim irtibat bürosunu açıyor. Hepinize teşekkür ediyorum. Sevgili Akşehirliler gerçekten çok güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam ediyoruz. Bu yolda önümüze ufak tefek engeller çıkarmak isteyebilirler. Ancak hep beraber bunları aşacak güçteyiz. 3 eşik vardı. Birinci eşiğimiz aday seçimiydi. Çok şükür onu geçtik. İkinci eşiğimiz meclis üyeleriydi. Acaba MHP ne yapacak Osman Fedai ne yapacak diye Akşehir bekliyordu. Ama Akşehir gördü ki gerek bilgisiyle gerek tecrübesiyle gerek kalitesiyle, gerekse Akşehir’i kucaklamamızla, çok iyi bir ekiple, sizlerin huzurundayız. O zaman ikinci eşiği de Allah’ın izniyle başarılı bir biçimde tamamladık. Şimdi üçüncü eşik olan son eşikteyiz. Bu eşik çok önemli. Biz her zaman bu eşikte hep geriye döndük. Bu eşikten artık geriye dönüş yok. Bu eşikten geriye dönmeyeceğiz. Fakat bu sizlerin sağduyusuna becerisine ve titizlikle yol almasına bağlı. Biliyoruz ve duyuyoruz ki sizleri, bizleri provoke etmek isteyenler çıkacak. Mitinglerimizde, yolculuklarımızda işin içine provokatörler karışacak. Bunlara fırsat vermeyin, meydan vermeyin.” dedi.


Akşehir’in son 10 yılda gerilediğini söyleyen Başkan Adayı Fedai, “Ben şuna inanıyorum, şunu biliyorum. Akşehir gerçekten son 10 yıldır o kadar geri kalmıştır ki, o kadar hizmete susamıştır ki. Küçücük hizmetler bile belediye kapısından geri döndürülmüştür. Akşehir insanı bizi bekliyor. Onun için 3-5 insanın planladığı provokasyonlara inanmadan yolumuza devam edeceğiz. Ve bu eşiği de sizlerle birlikte aşacağız. Bugün Akşehir gerilemiştir. 2002 yılında Akşehir’in nüfusu 115 bin iken 2014 yılında 94 bine düşmüştür. 20 bine yakın göç vermişiz. Akşehir küçülüyor, Akşehir göç veriyor, ekonomisi daralıyor. Bunun sebebi nedir? Size örnek vereyim. Ereğli ile aramızda makas 8-10 binken 40 bine çıkmıştır. Bugün ortada gezen iktidar partisi milletvekilleri Akşehir’in hizmet almasından sorumlu değil midirler? Bunlar gezerken ‘iktidar partisine destek vermezseniz hizmet alamaz’ diyenler şöyle geriye dönüp bir baksınlar. Ne yaptıklarını bir gözden geçirsinler. Ne yaptılar bunlar? İktidarın rahat olduğunda mışıl mışıl uyudular ve neticede Akşehir bu hale geldi. Uyumayacağız, çok çalışacağız, bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Akşenir’in bu makus talihini hep beraber yeneceğiz inşallah. Bunun için planlarımız, projelerimiz hazır. İlk geldiğimiz günden itibaren icraatlarımıza eylem planlarımıza başlayacağız. Çünkü belediyeciliği, belediyeyi biliyoruz.” şeklinde konuştu.


Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım, kilitli taştan ibaret olmadığına değinen Fedai şunları söyledi: “Belediyecilik aynı zamanda şehir insanının önünü açan, şehrin ekonomisini açan, şehrin ekonomisin geliştiren bir belediyeciliktir. Biz Akşehir’e farklı bir pencereden, değişik bir pencereden bakacağız. Bu nedenle bizim bu belediyeciliğimizin genel adı üretime yönelik, yani yerel kalkınma belediyeciliğidir. Yerel kalkınma belediyeciliğinde şehrimizin önünü açan bir anlayış vardır. Bu nedenle biz geldiğimiz ilk günden itibaren gerek yerli gerek yabancı yatırımcılarımızı şehrimize davet edeceğiz. Üşenmeyeceğiz, yorulmayacağız, gerekirse ayaklarına kadar gidip şehrimize mutlaka gerekli yatırımları alacağız, yaptıracağız. Ben biliyorum ki bu şehirde gençlerimiz işsiz, onun için göç veriyoruz. Bu şehirde esnafımız sıkıntılı, bu şehirde yıllarca yatırım yapmak isteyenlerin karşısında mahalli idare bir set gibi durdu. Biz bunları kıracağız ve şehrin kalkınmasında öncü bir belediyecilik, üretken bir belediyecilik yapacağız. Üretmeyen şehir tüketmeye mahkumdur. O zaman bu şehir üretken olmak zorundadır. Bunu sağlayacağız. Tabiî ki üreteceğiz. Bunun yanında insanları ayırmadan insanları başkalaştırmadan, ötekileştirmeden, şehirlisiyle köylüsüyle hep birlike herkesi kucaklayacağız. Kapımız açık olacak. Herkes belediye başkanına ulaşabilecek. Sözlerime son verirken şunu söylüyorum. Siz biz onlar yok. Hepimiz biriz Akşehir’iz. Akşehire hizmet için varız”


Fedai’nin konuşmasının ardından Konya Milletvekilleri Faruk Bal ve Mustafa Kalaycı da bir konuşma yaptı.