KOSKİ tarafından başlatılacak uygulama ile tüm abone gruplarında peşin su satışına yapılacak olan indirim; 1-31 Ocak 2022 tarihleri arasında, 2021 yılın tüketim miktarı kadar su alınması ve vadesi içerisinde ödenmesi halinde uygulanacak. İndirim miktarı, abonelik kategorisine göre değişiklik gösterecek.

KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, konuya ilişkin açıklamasında; “Genel Müdürlüğümüz, 31 ilçemizde hem altyapı yatırımlarında hem de abonelerin daha hızlı hizmet almaları noktasında yoğun olarak çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan son Genel Kurul’da almış olduğumuz kararla; Ocak ayında peşin su alan abonelerimize, su ve atık su bedellerinde indirim uygulayacağız” ifadelerine yer verdi.

Uygulama çerçevesinde, tüm abone gruplarına uygulanacak olan peşin su satışları, 1-31 Ocak 2022 tarihleri arasında geçerli olacak. İndirimden yararlanacak abonelerin 2021 yılı tüketim miktarları baz alınacak. Yapılacak peşin su satışlarının yıl içerisinde çeşitli sebeplerle (tahliye, abone değişikliği vb.) bozulması halinde indirim iptal edilecek ve tahsil edilen su ve atık su bedeli iade edilecek. Kullanım miktarı kendi tarife türüne göre yeniden hesaplanacak.

Yapılan açıklamaya göre; başvurular, www.koski.gov.tr adresinden veya KOSKİMobil uygulaması üzerinden de yapılabilecek.