Yaptığı açıklamada, destek tutarının 62,5 milyon TL’lik kısmının geri ödemesiz olduğunun altını çizen Bakan Varank; “Dünyayı etkisi altına alan pandemi, imalat sanayinde dijitalleşmeyi tetikledi. KOBİ’lerimiz artık dijital dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu daha iyi kavradı. Hedefimiz, dijital teknolojilerin yerli üretimini ve ticarileşmesini de sağlayarak güçlü bir dijital ekosistem oluşturmak” şeklinde konuştu.

Çağrı kapsamında KOBİ’lerin destekleneceği alanlar şöyle sıralanıyor:

Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayinde Kullanımı, İmalat Sanayinde Nesnelerin İnterneti, Endüstriyel Robot ve Akıllı Sensör Teknolojileri, Siber Güvenlik, Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri, Sanal Gerçeklik / Artırılmış Gerçeklik, Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri.

Destek, projenin gerçekleştirilmesi için gerekli olan personel, makine-teçhizat, hizmet ve yazılım alımı giderleri için ödeniyor. KOSGEB, geri ödemeli destek tutarının yüzde 50’ye kadar olan kısmını “erken ödeme” olarak verebiliyor. KOBİ’lerin en az 8 ay, en fazla 20 ay içinde projelerini tamamlamaları gerekiyor.

KOBİ’ler, başvuru sonuçlarını https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/kgelsonuclistesi linki üzerinden öğrenebilecekler.