TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; 2020 yılı Temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 0,58 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,76 oranında arttı. TÜFE’de 12 aylık ortalamalara göre artış ise yüzde 11,51 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu ana gruplar haberleşme, eğlence ve kültür, ev eşyası ve ulaştırma şeklinde sıralandı. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla; yüzde 21,90 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 21,78 ile alkollü içecekler ve tütün, yüzde 14,17 ile sağlık olarak kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü de TÜİK Başkanlığı tarafından açıklanmış olan TÜFE değişim oranlarından yararlanarak Konya Karaman bölgesi için bir basın bülteni hazırladı. Bültende yer verilen bilgilere göre; Temmuz ayında Konya Karaman bölgesinde TÜFE’nin aylık değişim oranı yüzde 0,84 olarak gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,23 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 11,09 oranında artış oldu.

Bölgede fiyatı en çok artan ürünler yumurta, LPG (araba tüpü dolum) ücreti ve altın, fiyatı en çok düşüş gösteren ürünler ise kabak, taze fasulye ve patlıcan şeklinde sıralandı.