Ülkemizin gıda güvenliğinin riske girmemesi, milletimizin sofrasındaki azığın daha da artması için gayret gösterdiklerini ifade eden PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi.

“Üreticilerimiz açısından çok hareketli geçen bir tarım sezonunun ardından, önümüzdeki yıl çiftçimizin tarlasına tohumu attığı andan ürününü hasat ettiği güne kadar geçecek sürede ihtiyaçları ve tüm giderleri anlamında daha güvenli bir alan açmak için çalışacağız. Bütün planlamalarımızı bu doğrultuda yaptık. Pancar, patates, ayçiçeği, mısır, buğday başta olmak üzere alımını yaptığımız ürünlerde regülasyon görevimizi devam ettireceğiz.

Üretimi hiçbir şart ve durumda desteksiz bırakmayacağız. Devletimizin uygulamakta olduğu çiftçilerimize yönelik desteklerin önemini de biliyoruz. Sektördeki diğer paydaşlarımızla birlikte hareket ederek, en başta ülkemizin stratejik tarım ürünü olan pancar alım fiyatı olmak üzere üreticinin tarlasından kaldırdığı tüm ürünlerde alın terinin hakkını sonuna kadar alacağı en iyi taban fiyatın oluşması için gerekli girişimleri ilgili platformlarda yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.”

Genel Başkan Ramazan Erkoyuncu, bugün üreticilerin hesaplarına aktarılacak olan avansların çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diledi.